ß
Sunt atât de mici, încât doar cu ajutorul unui microscop devin vizibile. De aceea, se și numesc microorganisme. Este vorba, bineînțeles, despre bacterii și virusuri, ce pot fi găsite peste tot în jur. Chiar dacă ambele se înmulțesc foarte repede și provoacă boli sau anumite afecțiuni oamenilor, ele nu au prea multe în comun.
Te întrebi care este diferența dintre cele două? Bacteriile sunt organisme vii, formate dintr-o singură celulă, pe când virusurile sunt doar particule infecțioase care, chiar dacă nu sunt independente, se pot reproduce singure dacă au găsit o celulă gazdă.
Dacă un organism este slăbit, așa cum se întâmplă în cazul unei răceli, virusurile vor afecta mai rău corpul uman, ducând la boli grave, precum pneumonia, de exemplu. Atunci când este vorba despre virusurile de răceală sau gripă, ei pot supraviețui în afara corpului pentru maximum șapte zile.
Unul dintru factorii decisivi este suprafața pe care se depun, căci au nevoie de umezeală pentru a supraviețui. Dacă în interior umiditatea aerului este ridicată, atunci ei au toate condițiile necesare pentru a se dezvolta.
Pentru a avea o locuință sigură, este recomandat să se folosească în permanență generatorul de ozon, un dispozitiv special ce poate elimina virusurile, bacteriile sau alte micro particule nocive pentru oameni.
Chiar dacă vei apela la dispozitivele speciale, precum purificatoarele de aer, este necesar să se țină cont și de alte metode de protecție, extrem de eficiente. Folosindu-le frecvent alături de astfel de aparate, vei putea să ai garanția că aerul din interior este curat și nu există niciun pericol pentru sănătate.
Mânerele ușilor, telefonul sau tastatura laptopului sunt obiecte afectate de prezența bacteriilor și a virușilor, acestea fiind adevărate surse de pericol. De aceea, este recomandat ca ele să fie curățate zilnic, de mai multe ori. Iar acest lucru este cu atât mai important cu cât sunt utilizate de un număr mare de persoane.
Zilnic atingi cu mâinile diverse suprafețe contaminate, iar apoi, dacă nu menții o igienă strictă a mâinilor, ajungi să transporți bacteriile și virusurile în propria casă.
Este recomandat să te speli frecvent pe mâini și să le dezinfectezi, pentru a elimina calea de transmisie a agenților patogeni.
De exemplu, dacă ai fost la cumpărături, primul lucru pe care trebuie să îl faci când ajungi acasă este să te cureți foarte bine pe mâini, pentru a nu aduce microorganismele în locuința ta sau pentru a le transmite mai departe pe lucrurile pe care tocmai le-ai cumpărat.
Dacă înainte de a te spăla pe mâini îți vei atinge fața, aceste microorganisme vor ajunge în corpul tău datorită contactului cu ochii, nasul sau gura.
Aerisind frecvent încăperile, vei reuși să reduci concentrația de viruși și bacterii din interior. Totuși, trebuie să ții cont de condițiile meteorologice sau de locație, căci atunci când aerisești, ventilația poate fi o sursă sigură de noi poluanți, alergeni sau particule periculoase.
În concluzie, dacă îți dorești o viață sănătoasă, este recomandat să folosești cele trei metode prezentate mai sus împreună cu un generator de ozon, a cărui eficiență este foarte mare, atunci când este vorba de eliminarea bacteriilor și virușilor!