Foarte mulți oameni se plâng iarna de temperaturi foarte scăzute în casă, lucru care nu este deloc plăcut. Locuința trebuie să fie un mediu confortabil, în care se regăsesc temperaturi optime, multă relaxare și stare de bine. Dacă lipsește căldura, atunci căminul nu poate aduce toate aceste lucruri frumoase.
Astfel, în cazul în care în fiecare iarnă simți că îngheți de frig în propria casă, trebuie să iei atitudine și aminte la câteva sfaturi, menite să te ajute în acest sens. Fă tot posibilul să te simți excelent în momentul în care ajungi acasă, după un drum lung făcut într-o zi geroasă.
Iată care sunt metodele prin care poți scăpa de frigul din casă pe timpul sezonului rece:
• Schimbă geamurile
Dacă încă ai ferestre cu rama de lemn acasă, a venit timpul să le schimbi cu un set de geamuri de termopan de calitate superioară, deoarece asigură o închidere mai eficientă și nu lasă aerul rece să treacă prin diverse spații libere. Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă îți este frig noaptea în pat. Orientează-te spre un model într-o nuanță de alb, mai ales dacă locuința pe exterior este închisă la culoare. În cazul în care exteriorul casei este crem, alb sau gri, poți opta pentru un set maro, care sunt mult mai ușor de întreținut.
• Izolează locuința
Pereții trebuie izolați, pentru a nu se mai pierde căldură prin aceștia. Este important să iei în vedere toate variantele care să mențină căldura în interior pentru cât mai mult timp. Dacă izolezi atât pereții exteriori al casei, cât și podeaua și tavanul, mai ales în cazul apartamentelor, atunci, nu vei mai avea probleme în acest sens. Poți face acest lucru cu polistiren sau vată minerală din sticlă, care este flexibilă. Vata minerală bazaltică este cea mai bună opțiune, însă și cea mai scumpă. Alege varianta care consideri că este cea mai potrivită bugetului de care dispui.
• Încălzire prin pardoseală
Este bine să iei în vedere și încălzirea prin pardoseală, deoarece aceasta te poate ajuta foarte mult să simți o temperatură optimă în camere. Cel mai bine este să chemi în ajutor un instalator, care să se priceapă foarte bine la astfel de lucruri. Nu te încăpățâna să faci totul pe cont propriu, deoarece există un risc ridicat să dai greș, fiindcă este o operațiune destul de dificilă.
• Aerotermă
În cazul în care nu dispui de sumele necesare pentru a face aceste modificări în casă, achiziționează o aerotermă electrică cu putere mare, care să-ți încălzească camerele în doar câteva minute. Cu toate acestea, varianta aceasta trebuie să fie una temporară, deoarece este destul de scumpă, consumând mult curent electric. În plus, temperatura realizată de un astfel de produs se menține pentru puțin timp.
În cele din urmă, alege întotdeauna să amenajeze și să construiești casa în mod inteligent și practic, nu cu bani puțini. Dacă te orientezi după finanțe, riști să dai greș, să nu obții confort, iar peste câțiva ani, să fii nevoit să renovezi sau să adaugi diferite lucruri indispensabile. Este indicat ca din lista de mai sus să iei în considerare toate variantele prezentate, astfel încât să te asiguri că următoarele ierni vor fi mult mai călduroase.
Gallery