ß
AFI Europe România anunță lansarea programului social „Plan de Viață”, dezvoltat alături de Asociația The Social Incubator, ONG-ul partener în proiect.
Tinerii care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție socială din România reprezintă unul dintre grupurile vulnerabile din România, potrivit Strategiei Naționale privind incluziunea socială și reducerea sărăciei 2015-2020 și de aceea demersurile pentru integrarea lor socio-profesională sunt necesare și utile, atât lor cât și sociețății, în ansamblu.
Programul “Plan de Viață” și-a propus să încurajeze și să contribuie la integrarea socială și profesională a tinerilor care părăsesc sistemul instituționalizat la vârsta de 18 ani, când cei mai mulți dintre ei sunt nevoiți să iasă de sub tutela statului și sunt nevoiți să se descurce pe cont propriu. Adesea, nu au pregătirea necesară să facă față acestei provocări uriașe.
Astfel, AFI Europe Romania și Asociația The Social Incubator, ONG-ul partener, își doresc să ajute tinerii care părăsesc sistemul la 18 ani să se integreze mai ușor în societate.
În cadrul primei ediții, derulată în perioada ianuarie 2020 – ianuarie 2022, au fost selectați în program10 tineri cărora li se asigură cămin, job-uri și consiliere, pentru a le facilita integrarea socială.
“Suntem bucuroși că, alături de partenerii de la The Social Incubator, putem contribui la integrarea socială și pe piața muncii a tinerilor mai puțin norocoși care au nevoie de susținere și ajutor pentru a putea avea un start bun în viață. Prin specificul activității de business, AFI Europe contribuie la dezvoltarea societăților, construind clădiri de birouri, centre comerciale și rezidențiale – elemente importante în evoluția orașelor, iar acum, prin acest proiect, compania noastră are ocazia de a contribui și la dezvoltarea societății din punct de vedere uman, social. Îi felicit pe cei 10 tineri care se descurcă deja foarte bine în noile lor roluri și le urez mult succes în continuare”, a declarat Doron Klein.
“Scopul proiectului este de a-i ajuta pe acești tineri să își asigure independența pe termen lung, să se integreze social și profesional. Programul este unul complex, personalizat pe nevoile și specificul fiecărui tânăr și axat pe patru piloni: dezvoltare personală, educație, integrare pe piața muncii și obiective punctuale (sănătate, spații locative, initiative de antreprenoriat), tinerii dobândesc aptitudinile necesare tranziției către viața adultă și încrederea de care au nevoie pentru a putea să-și facă auzită vocea. Metodele folosite în cadrul programului sunt: consiliere vocațională și psihologică; ateliere de autocunoaștere și orientare în carieră; vizite exploratorii și stagii de practică; programe de mentorat și ulterior, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă plătit”, a declarat Adriana Preda, Director Executiv The Social Incubator.
Companiile care doresc să sprijinea procesul de integrare socială a tinerilor pot accesa platforma www.plandeviață.ro pentru a posta job-uri potrivite pentru tineri.
Prima ediție a campaniei se va termina în ianuarie 2022, când cei 10 tineri deja înrolați în program.
Gallery