Ești un fan înfocat al trabucurilor și al țigărilor din foi? Dar cunoști oare diferența dintre cele două? Fie că ai un întreg ritual de păstrare și de savurarea a trabucurilor, sau poate doar pufăi unul la ocazii, pariem că cel puțin una dintre mențiunile de pe lista noastră de mituri și adevăruri despre trabucuri te va surprinde.
De exemplu, ai aflat deja că țigările din foi, denumite popular și cigarillos, sunt varianta mai compactă a trabucurilor? Etalează-ți cunoștințele data viitoare când te bucuri de un fum cu prietenii și ține minte că, în cazul în care preferi o experiență diferită, găsești unele dintre cele mai bune țigări de foi pe tuburiaparate.ro.
Aroma unui trabuc se schimbă de la an la an - adevărat
Teoria cum că trabucurile sunt ca vinurile și sunt mai bune cu trecerea timpului, pare să fie adevărată. În urma maturării, majoritatea trabucurilor își schimbă aromele, dacă sunt păstrate în condiții optime. Astfel, prețul lor crește după cinci ani de maturare când sunt deja considerate a fi Vintage. În Marea Britanie spre exemplu trabucurile cubaneze sunt maturate cel puțin doi ani înainte să fie scoase pe piață. Ca fapt divers, cunoscătorii susțin că orice trabuc proaspăt rulat trebuie lăsat cel puțin două săptămâni înainte de a fi testat.
Toate trabucurile dintr-un pachet au aceeași aromă - parțial adevărat
Cele mai bune trabucuri, adică cele din categoria premium, sunt realizate manual și obținute din recolta agricolă, fapt care poate influența rezultatul final prin diverse variații în cadrul procesului de prelucrare. Astfel, există posibilitatea ca aroma lor să difere de la unul la altul. Dacă vorbim de producători imenși precum Cohiba, Montecristo sau Arturo Fuente, aceștia se laudă cu faptul că blendurile scoase de ei pe piață sunt incredibil de consistente.
Lungimea unui trabuc dictează intensitatea lui - fals
Nimic mai fals. Singurul aspect influențat de lungimea trabucului este timpul pe care îl vei petrece fumându-l. Intensitatea este determinată de cantitatea în care se găsește frunza ligero în compoziție, dar și de wrapperul utilizat.
Trabucul trebuie tăiat doar cu instrumente speciale - parțial adevărat
Nimeni nu te va împiedica să folosești un cuțit pentru a tăia un trabuc dar, de departe cea mai elegantă și utilizată metodă implică folosirea unui cutter, ghilotină, puncher sau o foarfecă de trabuc, special concepute pentru această operațiune. Desigur, există și cei care preferă să muște din trabuc sau csă îi îndepărteze calota chiar cu unghiile. Evident, este o chestie de gust.
Trabucul ținut în alcool are o aromă mai intensă - parțial adevărat
Acest mit, sau adevăr, depinde de gusturi, își are rădăcinile în practica utilizată de Winston Churchill, cel care prefera să își înmoaie trabucurile în alcool, cu precădere în coniac. Totuși, scopul acestei activități nu era maturarea trabucurilor, așa cum crede eronat majoritatea, ci faptul că primul ministru avea mereu buzele uscate din cauza fumatului excesiv. Indiferent de origine , acest obicei s-a păstrat cu îndârjire și nu puțini sunt cei care folosesc vinuri sau coniacuri pentru a-și matura trabucurile în umidificatoare, în loc de apă distilată.
Trabucurile se păstrează în frigider - fals
Mitul de față este pe cât de fals, pe atât de periculos, depozitarea trabucurilor în frigider fiind o metodă aproape sigură de a le deprecia. Da, trabucurile trebuie păstrate într-un mediu cu un grad de umidificare controlat, cu o umiditate între 70 și 80%, dar nicidecum în frigider. Prin depozitarea lor în frigider riști contactul cu temperaturi atât de scăzute încât să afecteze frunzele de tutun și absorbția mirosurilor alimentelor din imediata apropiere.
Sperăm că te-am luminat puțin în ceea ce privește trabucurile!