ß
  • PRO TV
  • (P) 15 uleiuri esențiale cu rol în susținerea organismului și a sistemului imunitar

(P) 15 uleiuri esențiale cu rol în susținerea organismului și a sistemului imunitar

(P) 15 uleiuri esențiale cu rol în susținerea organismului și a sistemului imunitar

10 alimente care ne întăresc imunitatea, 3 pași simpli pentru un sistem imunitar puternic, cele mai bune suplimente pentru o imunitate de fier. Începutul de toamnă te surprinde mai mereu căutând soluții care să vină în ajutorul sistemului imunitar, al tău sau al celor dragi ție?

De ce să nu apelezi la cele mai blânde, pure și naturale? Cele îmbrăcate în arome și sticluțe colorate. Cele care reușesc, ca prin magie, să susțină mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Uleiurile esențiale.

Ce sunt uleiurile esențiale și cum te pot ajuta?

Chiar dacă nu vă cunoașteți încă îndeaproape, denumirea lor îți sugerează că acestea sunt însăși esența plantelor, fiind obținute din rădăcini, scoarță, tulpini, semințe, frunze, flori sau petale. Din cauza aceasta, atunci când vine vorba despre remedii naturale, unele dintre cele mai eficiente și mai valoroase sunt, cu certitudine, ele. Uleiurile esențiale.

Utilizarea plantelor sau a extractelor din plante nu este o noutate, istoria uleiurilor esențiale fiind înrădăcinată în tradițiile civilizațiilor antice. Crescând însă în popularitate în ultimii ani, eficiența și potența lor este acum susținută de numeroase studii, cercetări și dovezi științifice. Există extrem de multe motive pentru care tot mai mulți oameni aleg să își întărească sănătatea și să-și îmbunătățească calitatea vieții folosindu-le.

Foarte important de știut, uleiurile esențiale influențează în același timp toate planurile: fizic, psihic, emoțional și spiritual. Ele lucrează la conectarea minții, emoțiilor, corpului și spiritului între ele, în așa fel încât acest lucru să se traducă printr-o stare generală bună. O armonie între corp, minte și suflet.

Având efecte pe toate planurile, sunt extrem de versatile.

Care sunt uleiurile care îți oferă protecție și susținere la început de toamnă?

Uleiul esențial de Arbore de ceai. Este unul dintre cele mai renumite și folosite în aromaterapie. Și pe bună dreptate. Cele mai importante proprietăți ale uleiului de Arbore de ceai, antimicrobian, anti-inflamator, antiviral și antialergic fac din acest ulei un excelent suport pentru organism. Este bogat în terpinen-4-ol, un compus cu proprietăți importante pentru susținerea celor afectați de boală. Este, de asemenea, un ulei care îți oferă încredere și putere și pe plan psihic, emoțional.

Uleiul esențial de Cimbru ct. thymol este un ulei care întărește. Întărește organismul, încrederea, oferă curaj și motivație. Are puternice proprietăți antimicrobiene și acțiune antioxidantă puternică, iar aceste caracteristici îl fac un aliat de nădejde al organismului.

Uleiul esențial de Cuișoare are un caracter extrem de puternic și își transferă această putere către cel care îl inspiră. Întărește încrederea în forțele proprii, reasigurându-te că poți depăși orice perioadă stresantă, inclusiv cea de boală. Uleiul de cuișoare este unul dintre uleiurile menționate în literatura de specialitate ca având potențial în stimularea sistemului imunitar.

Uleiul esențial de Ghimbir este un alt ulei care, conform literaturii de specialitate are potențial uriaș în susținerea sistemului imunitar. Ceea ce nu este o surpriză, de altfel, deoarece și ghimbirul în starea lui naturală se dovedește a fi extrem de potent și folositor. Alte indicii care arată felul în care ne poate susține în caz de boală sunt proprietățile sale pe plan energetic și emoțional, fiind un ulei care conferă dinamism, putere, stimulează voința, redă motivația și combate epuizarea pe orice nivel.

Uleiul esențial  de Grepfrut, datorită acțiunilor sale antibacteriene, antioxidante și efectelor  tonice și ușor energizante asupra minții și corpului, este un sprijin pentru organism și pentru promovarea stării de bine. Este un ulei cu efect tonic, are efect de curățare pe toate planurile, precum majoritatea uleiurilor obținute din fructe. Uleiul de Grepfrut îți oferă energie perfectă pentru a te pune pe picioare în caz de boală.

Uleiul esențial de Lămâie are efecte tonice asupra minții și corpului și este perfect de folosit pe termen lung pentru susținerea întregului organism și promovarea unei stări bune de sănătate. Este un ulei cu efect de curățare pe toate planurile și care oferă energie și bună dispoziție, atât de necesare în perioadele stresante pentru trup, minte și suflet.

Uleiul esențial de Lavandă este folosit de aromaterapeuți în combinațiile menite să îmbunătățească funcțiile sistemului de apărare al organismului. Acest lucru se datorează proprietăților lavandei de a încuraja echilibrul în toate sistemele organismului, precum și între acestea. Lavanda are, de asemenea, puternică activitate anti-inflamatoare și antimicrobiană, acestea fiind combinate cu un uriaș potențial în reducerea stresului. Lavanda calmează, alină, reconfortează. Reduce frica și anxietatea și ajută la calmarea și controlul atacurilor de panică.

Uleiul esențial de Măghiran are în compoziție o cantitate importantă de terpinen-4-ol, un compus care activează leucocitele, generând astfel un efect imunostimulant. Măghiranul este un ulei care calmează, care oferă confort și căldură și care încurajează grija de sine. Este bine de reținut faptul că Măghiranul în combinație cu Arborele de ceai oferă o excelentă combinație anti-infecțioasă, sprijinind organismul și ajutându-l să lupte cu bolile.

Uleiul estențial de Mentă este prima opțiune în caz de migrene sau probleme digestive, are acțiune antibacteriană și antifungică și poate sa stimuleze sistemul imunitar. Are, de asemenea, efect decongestiv și expectorant și poate să ajute circulația în zonele în care este aplicat. Pe plan emoțional, acest ulei revitalizează, trezește, înveselește. Are tot ce-i trebuie pentru a fi un bun sprijin în caz de boală.

Uleiul esențial de Palmarosa. Studiile îi demonstrează acestui ulei acțiunile antimicrobiene, antifungice, anti-inflamatoare, iar aromaterapeuții, pe baza acestor proprietăți și în urma experienței îndelungate, îl declară un ulei cu puternic rol în susținere, un ulei care ajută în recuperare și refacere după diferite infecții. Palmarosa este un ulei care calmează, stabilizează și oferă sprijin în procesul de adaptare.

Uleiul esențial de Patchouli. Există păreri în literatura de specialitate conform cărora uleiul esențial de Patchouli oferă rezistentă în fața infecțiilor bacteriene și întărește activitatea sistemului imunitar. Este unul dintre uleiurile care oferă suport pe termen lung, oferind confort, echilibru și stabilitate. Pentru ajutor în caz de boală poate fi combinat cu Palmarosa.

Uleiul esențial de Piper negru este un ulei care încălzește, stimulează și dă curaj. Este uleiul perfect pentru sezonul gripei și răcelii, dar și pentru momentul în care simți că ai nevoie de motivație înspre schimbare. Piperul negru ajută circulația, și a celei periferice, dar și a energiei, protejându-ne de cea negativă. Pune, așadar, lucrurile în mișcare, în toate sensurile.

Uleiul esențial de Portocală curăță, exact ca Lămâia și Grepfrutul, pe toate nivelurile. Ceea ce o face specială, însă este faptul că aceasta nu doar înlătură pesimismul și anxietatea, ci și calmează. Înveselește și calmează în același timp. Oferă energie curată, are efect tonic și întărește. Uleiul esențial de Portocală redă vitalitatea. Toate proprietățile demonstrate fac din acest ulei o bună alegere pentru întărirea organismului, pe termen lung.

Uleiurile esențiale de Tămâie și Santal sunt două uleiuri recomandate în momentele de introspecție, de reîntoarcere la sine, la echilibrul și pacea interioară. Tămâia este unul dintre uleiurile despre care aromaterapeutii afirmă cu încredere că au un rol extraordinar în susținere pe termen lung. Știința îi demonstrează efectele antioxidante, anti-inflamatoare și antimicrobiene, iar pe baza acestor proprietăți, aromaterapeutii îl folosesc cu succes în îmbunătățirea și menținerea stării de sănătate. Diferitele specii de Boswellia pot da uleiuri de Tămâie destul de diferite, însă toate au capacitatea de a încuraja vindecarea pe toate planurile. Santalul este unul dintre uleiurile prețioase. O picătură de Santal poate alunga o durere în gât, deblocând totodată dificultățile de comunicare. Analgezic, antiinflamator, antiseptic, dar și afrodisiac, liniștitor, Santalul alungă depresia, liniștește mintea și tensiunea, aducând acceptare și protecție energetică și devine astfel unul dintre uleiurile bune de avut în casă.

Aromaterapeutii cu zeci de ani de experiență consideră uleiul esențial de Vetiver un ulei cu rol în susținere pe termen lung. Acest lucru are sens dacă privim proprietățile lui energetice și emoționale. Este un ulei cu efect în restaurare, un ulei care te ajută să te conectezi cu propria persoană și cu Pământul. Îți oferă stabilitate și echilibru și te protejează.

Ai grijă de tine!

Iubește-te, acceptă-te, rasfață-te. Și integrează uleiurile esențiale în rutina ta zilnică. Difuzează uleiuri esențiale pure pentru o dimineața plină de energie și bună dispoziție, pentru o seară relaxantă sau pentru o după-masă în care să te reconectezi cu tine sau cu cei dragi. Pune câteva picături de ulei în gelul de duș, în crema de corp, în șampon sau în uleiul pentru masaj (consultarea în prealabil a precauțiilor fiecărui ulei este obligatorie). Fă o baie relaxantă cu uleiuri esențiale de fiecare dată când ai nevoie să te deconectezi, difuzează-le în timpul meditației sau în timp ce citești.

Este calea sigură către obținerea unei stări bune de sănătate. Pe toate planurile!

Foarte important. Educă-te. Aromaterapia este o terapie complementară sigură și eficientă, care poate fi practicată acasă cu minime cunoștințe, dar cu respectarea câtorva reguli importante. Câteva exemple: cantitățile folosite depind enorm de factorul personal și felul în care te vei expune la ele, în apa de baie uleiurile esențiale se adaugă diluate în baze purtătoare (ca la aplicarea pe piele), care pot fi uleiuri vegetale, gel de duș, miere, iar cantitățile pentru aplicarea topică (masajul) diferă în funcție de destinatar. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni