ß
Aplicațiile mobile fac parte din rutina noastră zilnică de o perioadă bună de timp. Cu toții utilizăm zilnic smartphone-ul pentru ca să comunicăm, să ne jucăm, să ascultăm muzică, pentru divertisment sau ca să distribuim conținut pe rețelele de socializare.
Aplicațiile mobile evoluează constant. Mereu apar aplicații noi, iar curiozitatea ne determină să le încercăm. Acum, în contextul pandemiei de Covid-19, utilizăm aplicațiile mobile mai mult decât în perioadele precedente.
Pe de-o parte, activitatea profesională și educațională s-a mutat în mediul online, iar pe de altă parte, izolarea la domiciliu a determinat creșterea timpului petrecut în fața ecranelor. Un top realizat de statista.com a dezvăluit cele mai populare categorii de aplicații mobile în 2020, în funcție de numărul de utilizatori.
Jocuri
Jocurile pe mobil se clasează pe primul loc în topul celor mai populare tipuri de aplicații. Cele mai multe aplicații sunt reprezentate de jocuri. Există o listă lungă de categorii de jocuri disponibile (de logică, de acțiune, aventură etc.). Pe de altă parte, acestea se numără și printre aplicațiile cel mai frecvent utilizate. Multe persoane utilizează anumite jocuri chiar și de mai multe ori pe zi, pentru că sunt o modalitate distractivă de a petrece timpul liber.
Educație
În categoria aplicațiilor educative se numără și care oferă mijloace interactive de învățare. Multe dintre ele reprezintă metode de învățare a limbilor străine sau de cultură generală. De asemenea, din această categorie fac parte aplicațiile pentru editarea documentelor. Și aceste aplicații sunt disponibile într-un număr mare, clasându-se pe locul 2 în top.
Business
Printre aplicațiile de business regăsim o serie de aplicații ce au rol de instrumente pentru antreprenori, cum ar fi cele de management al finanțelor, cele de gestiune a stocurilor sau cele de analiză financiară. Acestea se utilizează pentru automatizarea unor operațiuni, fapt ce aduce unele avantaje pentru companii.
Instrumente
Aplicațiile de instrumente cuprind o serie de programe de bază, care te ajută să optimizezi performanța telefonului sau care sunt utile pentru activitățile obișnuite. Multe dintre acestea sunt preinstalate și nu necesită descărcare. Printre acestea se numără calendarul, calculatorul, reminder-ul, notițele, vremea, lanterna și cele pentru curățarea telefonului.
Divertisment
Aplicațiile de divertisment ne ajută să ne relaxăm în timpul liber. Printre ele se numără cele pentru vizionarea de filme și seriale, videoclipuri virale, aplicații pentru farse sau cele care ne ajută să învățăm lucruri noi.
Stil de viață
Aplicațiile de lifestyle sunt cele care ne ajută să respectăm un anumit stil de viață. Spre exemplu, există aplicații care ne amintesc să bem apă sau care ne numără pașii efectuați zilnic. Printre acestea se regăsesc și aplicațiile cu exerciții fizice, dar și cele de dating și călătorii.
Muzică și audio
Aplicațiile de muzică și audio includ acele aplicații care ne permit să ascultăm muzică de diferite genuri sau care ajută la crearea muzicii.
Cărți și referințe
Printre aplicațiile de cărți și referințe se numără acele aplicații care conțin cărți electronice. Acestea sunt, de obicei, aplicații cu plată.
Personalizare
Aplicațiile de personalizare te ajută să personalizezi, să creezi sau să modifici în stil propriu teme, widget-uri, wallpaper-uri, acțiuni noi, voci și bare de navigare. Aceste aplicații te ajută să-ți transformi telefonul din toate punctele de vedere.
Productivitate
Aplicațiile de productivitate sunt frecvent utilizate, datorită utilității lor. Aceste aplicații includ documentele și foile de lucru, managementul bugetului, planificatoare, aplicațiile de task management.
În concluzie, există o mulțime de categorii de aplicații mobile. Acestea sunt instrumente utile în viața noastră sau chiar modalități de petrecere a timpului liber. Poți să creezi chiar și tu o aplicație mobilă în colaborare cu dezvoltatorii specializați, cum sunt cei de la fanstudio.co.uk.