ß
Te-ai decis să achiziționezi servere dedicate pentru site-ul tău? Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este că nu toate serviciile disponibile pe piață sunt de calitate superioară, astfel că este important să bifezi câteva aspecte esențiale înainte de a lua o decizie.
Dacă nu cunoști foarte bine domeniul, poate părea dificil să înțelegi care sunt caracteristicile care fac diferența între bani irosiți și investiție, însă există câteva lucruri pe care le poți verifică și fără ajutorul unui specialist. O companie care se respectă va oferi întotdeauna detalii legate de serviciile pe care le oferă, iar dacă nu găsești următoarele informații, atunci înseamnă că nu ai găsit încă un provider de încredere, cu care merită să colaborezi. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi servere dedicate!
Accesul la panoul de control
Dacă știi cum să-ți administrezi serverul dedicat și nu ai nevoie de acces la panoul de control, atunci poți să omiți acest subiect. Dar dacă nu ești expert și îți dorești să personalizezi serverul, atunci este foarte important să iei în considerare acest beneficiu pe care îl oferă anumite firme de hosting. Cele mai cunoscute variante sunt cPanel/WHM și Plesk, acestea fiind suficient de performante pentru a-ți configura serverul după bunul tău plac. Desigur, alegerea ar trebui să fie făcută în funcție de sistemul de operare pe care îl folosești. Spre exemplu, pentru Windows ar fi indicat să alegi Plesk, în timp ce Linux se împacă bine atât cu Plesk, cât și cu cPanel. Dacă ai întrebări în acest sens, cel mai bine ar fi să discuți înainte cu un specialist.
Suport tehnic 24/7 rapid
Cu toate că unele probleme pot fi rezolvate de către programatorul cu care colaborezi, anumite sarcini depind exclusiv de echipa tehnică pe care compania de hosting ți-o pune la dispoziție. De aceea, este important să te asiguri că providerul de servere dedicate îți pune la dispoziție suport tehnic non-stop. Mai mult decât atât, verifică în prealabil modalitățile prin care poți lua legătură cu specialiștii (Live Chat, ticket, email etc.), precum și timpul mediu de răspuns. Anumite probleme nu suportă așteptare, trebuie rezolvate cât mai repede pentru că performanțele site-ului tău să nu fie afectate.
Succesul se măsoară în procentul de uptime
Unul dintre principalele motive pentru care proprietarii de siteuri migrează către servere dedicate este faptul că nu împart serverul nu nimeni. Acest lucru îți asigura o viteză de încărcare mai bună, securitate la cel mai înalt nivel și control mai mare. Cu toate acestea, există încă un “inamic” pe care trebuie să-l elimini încă de la început alegând un provider de servere dedicate de încredere: procentul de uptime! Dacă site-ul tău pică des și pentru perioade lungi de timp, businessul tău va avea de suferit. Recomandat este ca procentul de uptime să fie de cel puțin 99,9%. Mai mult, este indicat să verifici dacă serverele sunt scalabile.
Updateuri regulate pentru sistemul de operare
Dacă nu era deja evident, este esențială alegerea unui server echipat cu un sistem de operare care primește periodic actualizări. Acest lucru te va ajută să preîntâmpini eventualele atacuri cibernetice, deci să crești securitatea siteului, și să beneficiezi de o mai bună stabilitate, productivitate și fiabilitate.