ß
Persoanele care sforăie ar putea avea de trei ori mai multe șanse să moară din cauza infectării cu noul coronavirus, au avertizat experții.
Cei care au fost diagnostigați cu apnee obstructivă în somn, sunt îndemnați să ia măsuri suplimentare de precauție.
Avertismentul vine după ce cercetătorii de la Universitatea din Warwick au analizat rezultatele pacienților cu Covid-19 cu suferă de apnee obstructivă, scrie The Sun.
Constatările lor, publicate în revista Sleep Medicine Reviews, au arătat că cei cu apneea au un risc mai mare de a muri sau de a avea nevoie de internare după ce s-au infectat cu COVID-19.
Într-un studiu amplu asupra pacienților diabetici care au fost spitalizați cu Covid-19, cei care sufereau și de apnee obstructivă în somn au avut un risc de 2,8 ori mai mare de a muri în a șaptea zi după internarea în spital.
Dar experții spun că sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege legătura dintre apnee (sforăit) și Covid.
„Fără o imagine clară a numărului de oameni care au apnee obstructivă în somn, este dificil să se determine exact câte persoane cu această afecțiune au avut rezultate mai grave din cauza Covid-19", spun experții.
Ce este apnea obstructivă în somn
Apneea obstructivă în somn apare atunci când mușchii din spatele gâtului se relaxează prea mult pentru a permite respirația normală. Acești mușchi sprijină structuri, incluzând partea din spate a acoperișului gurii (palatul moale), bucată triunghiulară de țesut agățată de palatul moale (uvula), amigdalele și limba, scrie medlife.ro.
Atunci când mușchii se relaxează, căile respiratorii se îngustează sau se închid în timp ce respirăm, iar respirația poate fi inadecvată timp de 10 secunde sau mai mult. Acest lucru poate reduce nivelul de oxigen din sânge și poate determina acumularea de dioxid de carbon.
Sursă foto: Shutterstock
Vezi și: Cristi Bozgan dezvăluie secretele din Ferma. Orășeni vs. Săteni - Trending Review cu Daragiu - Episodul 38