ß
Când vrei să eviți toropeala din zilele caniculare și aglomerația din București, ai întotdeauna soluții de petrecut timpul liber. Și fiindcă nu intenționăm să te punem la cheltuială, își recomandăm niște atracții mult mai la îndemână, prietenoase cu bugetul familiei.
Parcurile de aventură sunt cele mai bune destinații de weekend după o săptămână de muncă intensă. Canicula și noul regim de viață impus de pandemia de coronavirus sunt două motive întemeiate pentru care poți alege să-ți petreci timpul liber într-un mediu cu măsuri stricte de siguranță, care îți testeză limitele fizice și te face să te simți mai viu ca niciodată.
Iată 5 parcuri de aventură din jurul Bucureștiului pe care merită să le vizitezi vara!
FOTO: Parcul de aventură Comana Facebook
Este unul dintre cele mai populare parcuri tematice din România, iar motivul pentru care este o atracție preferată de bucureșteni ține de amplasarea sa. Situat la 35 km de capitala țării, parcul de aventură funcționează în interiorul Parcului Natural Comana, arie protejată de interes național localizată pe raza județului Giurgiu.
Cei care l-au inclus deja pe lista destinațiilor de weekend îl văd ca pe o adevărată oază de aer curat și relaxare, însă dacă ajungi aici nu te rezuma la a întinde pătura pe iarbă! Activitățile de aici ți-ar putea pune în mișcare sângele mai mult decât ți-ai fi închipuit. Trebuie să încerci cele 3 trasee de cățărări în copaci (pentru adulți) și tiroliana (50 de lei), o plimbare cu barca pe lac (35 de lei) sau niște sesiuni de tir cu arcul (10 lei). Poți închiria o bicicletă și să te plimbi toată ziua prin parcul natural de la marginea Bucureștiului (50 de lei), iar când te-a ajuns foamea din urmă, poți trage la „han”, mai precis la Casa Comana, unde poți mânca exact ca la mama acasă sau ca la mesele din Grecia.
Un mare plus al acestei ieșiri în aer liber este că poți plăti cu cardul tău Mastercard, atât la restaurant, cât și pentru atracțiile din parcul de aventură.
Dacă te-am convins, află că din București poți ajunge acolo, cu mașina, urmând traseul comuna Jilava – comuna 1 Decembrie – comuna Adunații Copăceni – satul Comana. Dacă nu ai mașină, nu e o problemă fiindcă Societatea de Transport București (STB) efectuează curse regulate spre Comana, cu plecare din trei locuri din Capitală.
FOTO: Extreme Park Cernica Facebook
Și mai aproape de București, la doar 15 km distanță, se află Extreme Park Cernica. Situat în cadrul complexului Phoenix din comuna Cernica, județul Ilfov, acest loc superb are vedere la pădurea Cernica unde, probabil, ai mai fost la iarbă verde. Dacă ești genul de om care mănâncă adrenalină pe pâine, parcul de aventură de la Cernica este provocarea extremă în materie de trasee în copaci, tiroliană, cățărări și paintball.
Cele 9 trasee de aventură printre copaci sunt pentru toate vârstele, însă dacă alegi traseul roșu asigură-te că ai condiția fizică optimă pentru a-l putea înfrunta. Parcul are și un loc special amenajat pentru picnic și grătar, așa că o zi la iarbă verde cu familia poate fi alegerea ideală în weekend. Deși e un plus că poți organiza și teambilding-uri, ai putea considera un minus că adminstratorii parcului nu permit accesul vizitatorilor cu animale de companie.
FOTO: Edenland Park Facebook
Când ieși de pe DN1 la Balotești, și urmezi drumul spre satul Dumbrăveni (Ilfov), dai peste un colț de Rai ridicat la margina pădurii. Situat la nici 30 km de centrul Bucureștiului, Edenland Park e un „mall” al parcurilor de aventură. Atracțiile sunt atât de variate, încât nu știi pe ce să pui mâna mai întâi: trasee în copaci (60 de lei/3 ore), escaladă la perete (35 de lei/ora), Eden Jump - salt din copac susținut de coardă (25 de lei), echitație (100 de lei/ședința), airsoft (15 lei/încărcător), paintball (60 de lei/200 de bile), tir cu arcul (15 lei/10 săgeți) și multe altele.
Una dintre atracțiile principale ale parcului este zona de căsuțe construite în copaci. Micile locuri de cazare, situate la o înălțime de 2 metri de sol, funcționează în regim hotelier, deci poți petrece noaptea în parcul de aventură și să pleci spre casă a doua zi. Totuși, ai putea considera cazarea o opțiune secundară, având în vedere tarifele destul de ridicate: între 350 de lei pe noapte (2 persoane) și 550 de lei pe noapte (4 persoane). În tot parcul de aventură sunt acceptate plățile cu cardul.
Dar, problema cazării se poate rezolva dacă ai norocul să câștigi o autorulotă la promoția Mastercard.
FOTO: Park Aventura Herăstrău Facebook
Bucureștenii care nu caută o destinație în afara orașului pot face sport la înălțime și în Capitală. Park Aventura Herăstrău funcționează de ani buni în cel mai mare și mai popular parc din București, care din decembrie 2017 poartă numele Regelui Mihai I. Aici poți găsi patru trasee prin copaci, structurate pe grupe de vârstă. E un loc în care cei mici se pot acomoda cu înălțimile și, aflați în situații-limită, pot căpăta încredere în propriile decizii.
Traseul cu cea mai mică dificultate se adresează inclusiv copiilor cu vârsta de 4 ani, în timp ce traseul care solicită cel mai mult musculatura și concentrarea e dedicat persoanelor de peste 16 ani. Aici, distracția costă 45 de lei/2 ore (adulți) și 35 de lei/2 ore (copii).
FOTO: Parc Aventura Brașov Facebook
Cel mai mare parc de aventură din Europa de Est este deschis zilnic, de la 10:00 la 20:00, la Brașov. Situat pe malul Lacului Noua, în cartierul cu același nume, Parc Aventura are ce oferi unui vizitator care bate atâta drum de la București: 16 trasee printre copaci, de dificultăți diferite, care îți vor pune la încercare toate abilitățile de cățărător. Cei care administrează acest parc spun doar cei mai în formă vizitatori se încumetă pe traseul negru, fiindcă aici ajungi și la înălțimi de 20 de metri.
Trei ore de distracție pe traseele din copaci costă 60 de lei (adulți și copii de la 12 ani). Dacă nu ești în căutare de adrenalină, ci doar însoțești pe cineva în parc, trebuie să achiți o taxă de 5 lei la intrare.
Gallery