ß
  • PRO TV
  • (P) Cele mai bune 7 antibiotice naturale

(P) Cele mai bune 7 antibiotice naturale

(P) Cele mai bune 7 antibiotice naturale

Anumite substanţe naturale au proprietăţi antibacteriene, dar se pune în mod firesc întrebarea care dintre acestea sunt sigure pentru organism şi când ar trebui utilizate. 

Antibioticele pe bază de reţetă, cum ar fi penicilina, au ajutat oamenii încă din anii ‘40 să se vindece de boli şi afecţiuni fatale. Cu toate acestea, în prezent, oamenii preferă uneori să apeleze la un antibiotic natural pentru tratament. 

Prezentăm în continuare şapte dintre cele mai bune antibiotice naturale.

1. Usturoiul

În culturile din întreaga lume, usturoiul este recunoscut de mult timp pentru capacităţile sale preventive şi curative. Studiile au relevat faptul că usturoiul poate fi un tratament eficient împotriva unor forme de bacterii, inclusiv Salmonella şi E.coli. Usturoiul a fost utilizat chiar şi pentru ameliorarea tuberculozei, alături de alte medicamente la care bacteriile erau rezistente.

 

2. Mirea de albine

 

Încă de pe vremea lui Aristotel, mierea a fost utilizată ca unguent pentru grăbirea vindecării rănilor şi prevenirea sau ameliorarea infecţiilor. În prezent, profesioniştii din domeniul sănătăţii consideră că mierea este benefică în tratarea rănilor cronice, a arsurilor, a ulcerelor şi a grefelor de piele. Studiile au relevat faptul că pansamentele cu miere pot grăbi vindecarea rănilor.

Efectele antibacteriene ale mierii sunt atribuite conţinutului de peroxid de hidrogen. Cu toate acestea, mierea de Manuka combate foarte eficient bacteriile, cu toate că are un conţinut mai scăzut de peroxid de hidrogen. 

Un studiu din 2011 a demonstrat că mierea poate inhiba aproximativ 60 de tipuri de bacterii şi că aceasta poate trata cu succes rănile infectate cu Staphylococcus aureus care este rezistent la meticilină. Totodată, datorită proprietăţilor antibacteriene pe care le are, mierea ajuta la vindecarea rănilor, oferind un înveliş protector care favorizează mediul umed steril, ideal pentru piele.

3. Ghimbirul

Ghimbirul este un ingredient recunoscut în comunitatea ştiinţifică ca un antibiotic natural eficient. Mai multe studii au susţinut capacitatea acestuia de a combate tulpini variate de bacterii. De asemenea, cercetătorii explorează puterea ghimbirului de a combate răul de mare şi de a reduce nivelul zahărului din sânge.

4. Echinaceea

Echinaceea este folosită de sute de ani pentru tratarea infecţiilor şi a rănilor, iar cercetătorii încep să înţeleagă de ce. Studiile realizate relevă faptul că extractul de echinaceea poate ucide mai multe tipuri de bacterii.

De asemenea, echinaceea poate combate inflamaţiile asociate cu infecţiile bacteriene, fiind disponibilă pentru achiziţionare în magazinele cu suplimente naturiste sau online. 

5. Genţiana

Genţiana este consumată de obicei sub formă de ceai sau capsule pentru tratarea problemelor respiratorii sau digestive. Totodată, genţiana combate diareea bacteriană şi infecţiile tractului urinar. Mai mult, studiile recente relevă proprietăţile curative ale genţianei în tratarea infecţiilor de la nivelul pielii. 

Persoanele care sunt sub tratament pe bază de reţeta ar trebui să consulte medicul înainte de a lua genţiana, deoarece aceasta poate interfera cu anumite medicamente. De asemenea, genţiana conţine berbentina, o componentă importantă a antibioticelor naturale şi un alcanoid care nu este sigur pentru sugari şi femei însărcinate sau care alăptează.

6. Cuişoarele

Cuişoarele sunt folosite în mod tradiţional în intervenţiile stomatologice. Studiile au dovedit cât se poate de ferm că extractul de apă de cuişoare este eficient împotriva mai multor tipuri de bacterii, printre care şi E.coli.

Dacă eşti în căutarea unui antibiotic natural care conţine cuişoare, poţi opta pentru Biomicin Forte, un produs Fares eficient în 98% din cazuri.

7. Oregano

Oregano stimulează sistemul imunitar şi acţionează ca un antioxidant. Totodată, are proprietăţi antiinflamatorii. Studiile arată că oregano se număra printre antibioticele naturale cele mai eficiente, în special dacă se foloseşte sub formă de ulei. 

Riscurile antibioticelor naturale

Cu toate că sunt naturale, în cantităţi foarte mari, oricare din antibioticele naturale pot avea efecte adverse care nu trebuie ignorate. Astfel, în timp ce usturoiul gătit se poate consuma în siguranţă în orice cantitate, studiile sugerează că administrarea unei doze prea concentrate de usturoi crud creşte riscul de sângerare. Acest lucru poate fi extrem de periculos pentru persoanele care au suferit o intervenţie chirurgicală sau iau diluatori de sânge. De asemenea, usturoi concentrat poate reduce eficienta medicamentelor HIV. 

Pentru a evita unele posibile efecte adverse, înainte de a consuma antibiotice naturale, se recomadă consultarea medicului şi citirea cu atenţie a prospectului. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni