Este greu să scrii un review al telefonului iPhone SE 2 (2020) pentru că acest terminal nu seamnănă cu niciunul pe care l-am văzut până acum. El este atât de diferit în ceea ce privește publicul căruia îi este adresat precum și funcțiile pe care le prezintă încât pare că ar trebui inclus într-o cu totul altă categorie decât cea din care face parte.
Cu același buget de care ai nevoie pentru a cumpăra un telefon iPhone SE 2 (2020), ai de ales între o mulțime de terminale cu sistem de operare Android. iPhone SE 2 (2020) este cel mai ieftin terminal Apple din generația actuală, disponibil pe piață. Dar totuși, pentru că prețul său este destul de piperat pentru un terminal din clasa mid-range, este mai corect să ne gândim la el nu ca la un telefon obișnuit, ci ca la o unealtă în care investești anume pentru a obține diferite avantaje.
Prin ce se remarcă iPhone SE 2 (2020)?
În ceea ce privește aspectul, mulți consideră look-ul terminalului iPhone SE 2 (2020) destul de învechit. Dar acest lucru nu este o problemă, deoarece, la fel ca terminalele iPhone XS și XS Max cu care îl vom compara în continuare și pentru care poți investi într-un set de huse iPhone XS sau huse iPhone XS Max de la Itelmobile, și pentru iPhone SE 2 (2020) ai posibilitatea de a cumpăra huse iPhone SE 2 (2020) cu ajutorul cărora să-l personalizezi.
Lăsând la o parte aspectul care ne amintește cu nostalgie de iPhone 8, adevăratele puncte forte ale telefonului iPhone SE 2 (2020) se regăsesc în interior. Cu toate că nu prea mai sunt pe piață la ora actuală multe telefoane atât de subțiri și ușoare ca iPhone SE 2 (2020), terminalul este dotat cu uimitorul procesor A13 Bionic, extrem de puternic și foarte util atât la diferite operații, cât și la autonomie. Mai mult, sistemul de operare garantează mulți ani de update-uri, un mare plus pentru cei care își doresc acest telefon pentru a renunța la terminalele mai vechi și a putea folosi în continuare serviciile iCloud. Cu toate acestea, nu putem să ignorăm faptul că se putea și mai mult.
Performanțele uimitoare ale procesorului A13 Bionic sunt limitate într-o oarecare măsură de ecranul destul de mic pentru un astfel de procesor. Mai mult, deși calitatea fotografiilor și videoclipurilor este remarcabilă în condiții bune de lumină, rezultatele pe timp de noapte sunt într-o oarecare măsură dezamăgitoare, în ciuda prețului său nu foarte mic.
Pe de altă parte, ca să încheiem descrierea pe o notă pozitivă înainte de a trece mai departe la comparații, încă două plusuri demne de menționat în ceea ce privește telefonul iPhone SE 2 (2020) sunt rezistența la apă, carcasa terminalului fiind construită respectându-se standardul IP67 și posibilitatea de încărcare wireless.
iPhone SE 2 (2020) vs iPhone XS vs iPhone XS Max
Principala diferență dintre cele trei telefoane care fac subiectul comparației noastre este procesorul cu care este dotat fiecare dintre ele. În timp ce iPhone XS și iPhone XS Max sunt dotate cu câte un A12 Bionic de la Apple, iPhone SE 2 (2020) se remarcă printr-un A13 Bionic.
Pe de altă parte, iPhone XS și iPhone XS Max compensează la capitolul camere. În timp ce iPhone SE 2 (2020) este dotat cu o singură cameră principală de 12 MP, iPhone XS și iPhone XS Max au câte două lentile de câte 12 MP. Mai mult, ultimele întrec terminalul mai nou și cu câte 1 GB de memorie RAM, iPhone SE 2 (2020) având doar 3 GB.
iPhone SE 2 (2020) are în plus față de iPhone XS și iPhone XS Max un senzor de amprentă și iOS v13.0, dar este mai mic ca dimensiuni, are o baterie mai slabă și are un raport ecran / corp de doar 65.08% spre deosebire de 80.93% respectiv 84.89% cât au celelalte două terminale.
În concluzie, iPhone SE 2 (2020) poate nu este cel mai performant telefon mobil de pe piață. Dar iese în evidență prin procesorul demn de un flagship în toată regula și sistemul de operare nou nouț.