ß
La ora actuală, este binecunoscut faptul că virusul poate circula în organism, infectând nasul, gâtul și plămânii.
O nouă cercetare arată că virusul poate infecta, de asemenea, urechile, dar și osul mastoid, localizat în spatele urechii.
Într-un studiu de mică amploare, pacienții diagnosticați pozitiv și care au și murit de Covid-19 aveau încărcături semnificative de virus nu numai în urechea medie, dar și în spatele ei.
Echipa de la Johns Hopkins School of Medicine spune că, în urma acestor constatări, medicii ar trebui să verifice și urechile pacienților care au simptome de coronavirus.
Nu este pentru prima oară când coronavirusul este legat de probleme ale urechilor. Un studiu efectuat în aprilie 2020 a tras concluzia că Covid-19 poate provoca adulților otite acute medii, un tip de infecție în care zona din spatele timpanului este inflamată.
Alt studiu pe 20 de pacienți asimptomatici, fără probleme ORL, a demonstrat că după ce infecția cu Covid-19 a trecut, aceștia au rămas cu probleme grave de auz.
Cu toate acestea, echipa de la Johns Hopkins School of Medicine spune că: ”totuși, colonizarea cu SARS-CoV-2 a urechii medii și a osului mastoid nu implică, în mod obligatoriu, probleme curente sau viitoare la nivelul auzului”.
Foto: Shutterstock
Întrebarea Mesei Rotunde