ß
Nu abuza de gustări, mâncare umedă sau mâncare umană. În felul acesta ai putea evita reticența animalului de companie.
Cum să-ți faci câinele să mănânce?
Aceasta este una dintre problemele cu care se confruntă mulți dintre proprietarii acestor animale de companie fantastice. Deși câinii mănâncă de obicei destul de bine și din belșug, uneori pot fi destul de mofturoși.
De ce nu mănâncă câinele meu?
Aceasta este prima întrebare pe care ar trebui să ți-o pui când apare această problemă în legătură cu animalul tău de companie. Deși uneori poate fi dificil să descoperi această problemă, unul dintre motivele principale este schimbarea dietei, mai ales dacă a fost bruscă.
Un alt motiv pentru care este posibil ca prietenul tău necuvântător să nu mănânce hrana oferită poate fi marca: tipurile de hrana de calitate slabă sunt de obicei respinse de multe animale, deși această cauză nu este una principală, deoarece tipurile de hrană ieftine de obicei nu sunt sănătoase, dar au un gust plăcut datorită materiilor prime ieftine, dar cu aromă atrăgătoare. Încearcă să nu îi dai mâncare de proastă calitate animalului tău de companie și optează pentru cea mai bună hrană.
De exemplu, îi poți oferi hrană naturală super-premium de la Lenda. Te sfătuim să îi oferi o astfel de hrană, deoarece este produsă din ingrediente atent selecționate, de la fermele din Galicia, Spania. Totodată, sporește imunitatea câinelui și starea generală de sănătate, ajută la digestie, contribuie la sănătatea dentiţiei, ajută la îmbunătățirea mobilității, are un gust apreciat de marii campioni ai Europei. Suntem siguri că va fi și pe placul câinelui tău.
Alte motive pentru care nu mănâncă câinele tău
Excesul de hrană poate fi un alt motiv, deși în acest caz este posibil să apară mai devreme patologii precum obezitatea. Plictiseala este un alt motiv pentru care câinele tău nu mănâncă. Prin urmare, este interesant să îi oferi hrană prin îmbogățirea mediului. Pe de altă parte, oferind resturi de mâncare câinelui îl poți încuraja să prefere această masă ocazională în locul hranei uscate.
Trebuie să ai în vedere că unul dintre motivele pentru care nu reușești să-ți faci câinele să mănânce hrană de animale poate fi faptul că este bolnav. Trebuie să iei în considerare asta când mergi cu animalul de companie la veterinar, deoarece dacă pierderea poftei de mâncare nu coincide cu schimbarea alimentației și este însoțită de schimbări de dispoziție sau cu simptome de boală, este posibil să fie bolnav.
Cum să-ți faci câinele să mănânce?
Pentru ca patrupedul tău să mănânce hrană uscată, mâncarea trebuie reintrodusă în alimentația sa treptat. Pentru asta, trebuie să te asiguri că îi oferi hrană de calitate, ca cea despre care ți-am vorbit mai sus.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să nu-i mai dai hrană umedă, gustări, hrană preparată în casă sau mâncare umană. Dacă o parte din dieta sa se bazează pe asta, poți amesteca hrana sa cu mâncare de casă, cum ar fi orez, și să reduci treptat procentul produsului din urmă.
Trebuie să calculezi cantitatea de mâncare necesară câinelui tău și să o împarți în cel puțin două porții, care ar trebui să fie oferite la ore specifice: de preferință, una dimineața și una după-amiază. Bolul trebuie îndepărtat după o jumătate de oră, chiar dacă nu mâncă mâncarea, apoi repetat procesul a doua zi.
Sfaturi pentru a-ți face câinele să mănânce
Probabil cel mai bun sfat pe care ți-l putem oferi este să amesteci hrana cu apă caldă, în special în timpul iernii sau cu supă de pui de casă, dar este important să nu conțină produse toxice pentru câini, cum ar fi ceapă sau sare.
Neoferind resturi sau mâncare umană animalului tău de companie, nu numai că îi vei îmbunătăți sănătatea și reduce șansele de intoxicare, ci îți vei încuraja animalul de companie să mănânce hrana destinată lui. De asemenea, o altă recomandare făcută de profesioniști este să nu abuzezi de recompense atunci când vine vorba de a determina câinele să-și mănânce mâncarea.
În general, trebuie să fii strict cu dieta animalului de companie: problemele cu dieta sa sunt principala cauză a problemelor de sănătate ale acestuia și dacă îi oferi hrană de calitate te asiguri că prietenul tău necuvântător va trăi mulți ani fără a suferi de boli legate de alimentație.
Articol susținut de Oblyo Digital Agency