ß
  • PRO TV
  • Un expert explică de ce atât de mulți români nu cred în noul coronavirus și nu se protejează

Un expert explică de ce atât de mulți români nu cred în noul coronavirus și nu se protejează

Un expert explică de ce atât de mulți români nu cred în noul coronavirus și nu se protejează

Cristian Hatu, președintele Centrului de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE) explică de ce atât de mulți români nu cred în existența noului coronavirus și refuză cu obstinație să se protejeze ș să poarte masca de protecție. 

Într-un interviu oferit pulicației Libertatea.ro, acest tip de atitudine își are rădăcinile în școală și are ca explicație primordială modul în care elevii trec prin cele 12 clase obligatorii. 
 
Mai precis, potrvit lui Cristian Hatu, mulți români au întâlnit profesori slab pregătiți, care nu au reușit să le stimuleze elevilor interesul pentru știință, să le crească respectul pentru munca cercetătorilor și să le dezvolte gândirea critică și analitică. 



 

Pentru libertatea.ro,, expertul afirmă că:

"Punem pe același plan punctul de vedere al unui om de știință și părerea noastră. Și atunci un om care este în zona analfabetismului științific zice: de ce e mai important sau valoros punctul de vedere al unui om de știință decât părerea mea bazată pe niște zvonuri, pe niște povești?

Deja chestiunea asta te pune pe gânduri foarte tare. Cineva care e analfabet din punct de vedere științific nu poate înțelege fenomene simple, nu poate distinge cum stau lucrurile în realitate în cazul unor fenomene simple. Aud că sunt tot mai mulți adepți ai teoriei că Pământul e plat. Am crezut că e o poveste până când am întâlnit pe cineva care credea în așa ceva, apoi sunt cei care sunt împotriva vaccinurilor. Acum descopăr și eu această realitate, că există astfel de oameni care au trecut prin școală și au naivitatea asta și o lipsă de discernământ de asemenea amploare.

Soluția, din punctul de vedere al lui Hatu, se află tot în băncile școlii:
 
"Un prim pas este legat de școală, să ne alăturăm și noi trendului din celelalte țări europene. Comisia Europeană nu poate să forțeze țările să adopte anumite măsuri pe zona educației, nu se pot activa mecanisme de infringement, nu sunt niște instrumente ca în cazul justiției. Și atunci face recomandări. Cum a făcut și în ceea ce privește utilizarea metodei investigației."

PE PRO TV PLUS POȚI VEDEA EXCLUSIV SHARE ÎN BUCATE:



FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni