ß
  • PRO TV
  • (P) O mare atracție pe timp de pandemie: vilele și pensiunile de pe litoralul românesc

(P) O mare atracție pe timp de pandemie: vilele și pensiunile de pe litoralul românesc

(P) O mare atracție pe timp de pandemie: vilele și pensiunile de pe litoralul românesc

La mare, furnizorii de servicii de cazare își așteaptă cu brațele deschise clienții încă de când autoritățile au renunțat la unele interdicții și starea de alertă a luat locul celei de urgență. Încă este destul de dificil să faci un voiaj în străinătate și de aceea, prima alegere a românilor care pleacă în vacanță anul acesta este litoralul românesc. 

La prima vedere, cu o cerere atât de mare, s-ar părea că lucrurile au revenit la normal pentru hotelierii români și vara le-a oferit o șansă de a se redresa și a-și pune din nou afacerile pe picioare. Dar în realitate, mulți turiști în loc să se înghesuie la ofertele oferite de aceștia, preferă să aleagă vile și pensiuni private de pe litoralul românesc și să le închirieze pe acelea din motive de siguranță și confort.

 

Cât de mare este riscul de infecție cu COVID-19 în funcție de cazare?

Autoritățile fac tot posibilul să se asigure că furnizorii de servicii de cazare oferă clienților lor condiții sigure, fără risc de infecție. Însă chiar și în această situație, pentru a evita aglomerația și interacțiunea directă cu alte persoane, mulți turiști preferă cazarea în regim hotelier în diferite vile și pensiuni, în detrimentul adevăratelor hoteluri.

Nesiguranța este unul din factorii principali care determină turiștii să se orienteze către astfel de locuri de cazare. Întrebați de ce preferă mai mult vilele și pensiunile, cei mai mulți răspund că este mai sigur să ai propria bucătărie în vacanță și să-ți gătești singur, decât să mănânci la hotel, ori la restaurant.

În plus, multe persoane sunt sceptice când vine vorba de a-și împărtăși cu reprezentații restaurantelor, cafenelelor, teraselor și barurilor, datele personale pentru a fi contactați în cazul depistării unui individ infectat și de aceea preferă să-și cumpere de la supermarket și să-și gătească pe cont propriu.

La motivele descrise mai sus se adaugă și costul camerelor de hotel. Starea de criză a fost o perioadă grea mai ales pentru personalul din industria hotelieră și din cauza câștigurilor alarmant de aproape de zero, patronii de hoteluri încearcă să-și recupereze pagubele suportate din luna martie și până în luna iunie și să câștige acum când au ocazia, lucru care a dus la o creștere a tarifelor pe cameră.

Pe de altă parte, când vine vorba de vile și pensiuni, pe site-uri de specialitate precum CazarePeLitoral.ro turiștii încă pot găsi o mulțime de oferte atractive și prețuri pentru toate buzunarele. Prețul unei cazări este mult influențat de locația amplasamentului, dar și de condițiile din cameră. Dar chiar și în vremea pandemiei, unii proprietari de vile și pensiuni și-au închiriat camerele sau apartamentele cu prețuri începând de la 80 de euro pe noapte, destul de convenabil pentru familiile cu mulți membri.

Pe timpul perioadei de criză, la fel de mult ca și proprietarii de hoteluri, au avut de suferit și cei de vile sau pensiuni, deoarece regulile de restricție a circulației s-au aplicat în egală măsură pentru toată lumea. Dar spre deosebire de patronii unor companii mari și cu mulți angajați, aceștia își permit să păstreze prețurile încă destul de jos în ideea de a atrage cât mai mulți clienți per total și nu neapărat pentru a-și recupera pierderile în primele săptămâni de libertate.

Întorcându-ne însă la întrebarea de mai sus, dacă ne gândim strict la riscul de infecție cu virusul COVID-19, șansele ca un turist să se îmbolnăvească în vacanță sunt la fel de mari indiferent de tipul de cazare pe care îl alege. Prin lege, atât proprietarii de hoteluri, cât și cei de amplasamente cu un număr mai mic de spații de cazare, sunt obligați să respecte aceleași reguli de igienă și curățenie și din acest motiv, folosite cu precauție, atât hotelurile cât și vilele sau pensiunile sunt la fel de sigure.

Astfel, alegerea celei mai potrivite forme de cazare rămâne la latitudinea clienților și la așteptările lor. Cei care își doresc intimitate și confortul camerelor de acasă vor alege în continuare cazări la persoane fizice sau juridice care își închiriază proprietățile în regim hotelier. Dar pe de altă parte, cei care preferă avantajele oferite de un hotel, nu vor renunța la plăcerea lor nici în timpul pandemiei.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni