ß
Brynjar Karl Birgisson, un adolescent diagnosticat cu autism, a devenit celebru în întreaga lume datorită pasiunii sale pentru construcțiile realizate din piese LEGO.
Cunoscut și drept "Lego Boy" (Băiatul Lego), Brynjar avea doar 10 ani atunci când a și-a propus să construiască cea mai mare replică din lume a Titanicului. După 11 luni și peste 700 de ore de muncă asiduă, "opera" lui era completă și măsura 6.33 metri lungime.
Pentru a contrui replica Titanicului, băiatul a folosit peste 56 000 de piese Lego, iar reușita lui nu avea să rămână necunoscută, scrie The Epoch Times.
Brynjar Karl Birgisson are acum 17 ani și a impresionat o lume întreagă cu reușita lui. Adolescentul spune că a decis să contruiască propria machetă din Lego după ce a vizitat Legoland Billund, din Danemarca.
Însoțit de mama sa, tânărul își amintește ce impact puternic au avut asupra lui replicile caselor, locațiilor și vaselor celebre, realizate exclusiv din Lego, pe care le-a vazut expuse acolo.
"Când am ieșit de acolo, nu am putut să nu mă gândesc că îmi doresc să construiesc și eu una", a declarat Brynjar pentru CBC.
A durat patru ani până când Brynjar și-a făcut curaj să înceapă proiectul grandios și recunoște că a avut momente în care a fost pe punctul de a renunța.
Sursa FOTO: Bjarney Ludviksdottir pentru The Epoch Times
Susținut de bunicul și mama sa, el a reușit să își vadă visul împlinit. De profesie inginer, bunicul lui Brynjar a fost cel care l-a ajutat să calculeze numărul de piese de care are nevoie pentru a construi Titanicul.
La rândul său, mama băiatul a comandat piesele de Lego și a organizat strângeri de fonduri pentru a putea duce proiectul la bun sfârșit.
Macheta, care a lăsat fără cuvinte oameni din toate colțurile lumii, a avut un impact pozitiv asupra lui Brynjar, ajutându-l să depășească problemele produse de autism.
"Deși sunt autist și voi așa voi rămâne, m-am antrenat să devin cât mai normal posibil. Eram incapabil să comunic atunci când am început acest proiect, iar acum pot să urc pe o scenă și să acord interviuri. Mi-a dat încredere în mine", a mai adăugat tânărul.
Brynjar a devenit un model și pentru alți tineri cu autism, care l-au putut asculta atunci când a urcat pe scena TEDx Talk.
Sursa FOTO: Bjarney Ludviksdottir pentru The Epoch Times
După ce o lume întreagă a aflat despre Lego Boy, replica Titanicului a fost expusă în țări precum Norvegia, Suedia, Germania și Statele Unite ale Americii. Din luna octombrie a anului 2019, cea mai mare replică din lume a Titanicului se află în Pigeon Forge, Tennessee, la Titanic Museum Attraction, unde va rămâne expusă până la finalul anului 2020.
Sursa FOTO: Bjarney Ludviksdottir pentru The Epoch Times
Vezi și:
Gallery