• PRO TV
  • (P) Ce este, când ai nevoie și cum se face un implant dentar București?

(P) Ce este, când ai nevoie și cum se face un implant dentar București?

(P) Ce este, când ai nevoie și cum se face un implant dentar București?

Cred că fiecare dintre noi a auzit, măcar odată în viață pe cineva vorbind de implanturi dentare sau i s-a spus că trebuie să apeleze la așa ceva. La prima vedere, pare a fi o procedură extrem de complicată și dureroasă. Doar gândul că cineva ne va introduce un corp străin în cavitatea bucală poate părea înspăimântător.

Să nu mai spunem că fobia de medicul stomatolog este recunoscută în întreaga lume. Din fericire, lucrurile nu stau chiar așa. Implantul dentar, dacă alegi medicii și clinica potrivită, nu este o operațiune dureroasă și mersul la stomatolog poate fi o adevărată plăcere. De exemplu, dacă mergi la Clinică MyDental, întreaga experiență poate fi una extraordinară și poți avea www.mydental.clinic/implant-dentar-bucuresti/ de calitate.

Implantul dentar este o intervenție făcută în cadrul implantologiei. Ce este implantologia? Implantologia este o ramură a stomatologiei care se ocupă în special de înlocuirea elementelor dentare lipsa prin, desigur, implanturi dentare. Este o specializare destul de recentă: până acum câțiva ani, soluția adoptată pentru a rezolva lipsa dinților era practic folosirea protezelor dentare, renumitele punți sau proteze dentare. Implantologia este, cu siguranță, o soluție mai eficientă pe termen lung, care cu greu va aduce disconfort pacientului, spre deosebire de protezele mobile. Implantul este o rădăcină artificială de titan, care este ancorată la os și care funcționează ca suport pentru dinții individuali, grupuri de dinți sau pentru o proteză completă. 

La Clinica MyDental poți avea un implant imediat sau de încărcare imediată. Ce este încărcarea imediată? Prin implantologie de încărcare imediată, ne referim la cazuri în care este posibil să fie introdus atât implantul, adică șurubul care este introdus în maxilar, cât și produsul protetic, adică dintele artificial, în aceeași sesiune. De obicei, însă, între amplasarea sistemului și aplicarea produsului protetic, este necesar să aștepți între 4 și 12 săptămâni.

Cea mai importantă cerință pentru a putea efectua o intervenție chirurgicală imediată este stabilitatea implantului, când un implant este introdus în os, în perioada de vindecare, numită și osteointegrare. În acest fel, poate fi implantată o proteză fixă care este înșurubată pe implanturi chiar înainte de introducerea lor, astfel încât să poată fi înșurubată doar atunci când este efectuată operația de inserare a implantului.

Vorbind despre implantologie imediată, este important să subliniem faptul că, în acest caz, toate ședințele necesare pentru construirea unei proteze corecte, din punct de vedere funcțional și estetic, trebuie să fie efectuate înainte de introducerea implanturilor. Adesea, în mod eronat, se crede că poți merge la dentist și să inserezi implanturi și proteze cu încărcare imediată în câteva ore, dar acest lucru este imposibil, deoarece mai multe sesiuni sunt întotdeauna necesare pentru realizarea protezei și pentru planificarea intervenției.

Când trebuie plasat implantul dentar?

Un implant dentar este introdus atunci când dintele a căzut deja sau în cazurile în care pacienții au carii profunde, devitalizare sau leziuni parodontale grave și nu este posibil să acționeze altfel pentru a salva dintele natural. Ori de câte ori este posibil, este întotdeauna cel mai bine să menții propriul dinte, care prin posesia ligamentului parodontal în jurul său previne pierderea osoasă din jurul său. Pierdere care apare în schimb de-a lungul anilor când introducem un implant.

Cum are loc o operație de implantologie?

Înainte de operație, pacientul trebuie să urmeze terapia cu antibiotice și antiinflamatorii pentru a elimina posibilitatea infecțiilor. Operația se efectuează sub anestezie locală și durează aproximativ 30 de minute. Acesta nu este un proces dureros. Apoi, se trece la faza protetică după 3 luni pentru arcul superior și o lună și jumătate pentru arcul inferior, perioadă în care osul se va maturiza în jurul implantului. În faza de vindecare, poți suferi dureri ușoare care pot fi ținute sub control cu antiinflamatoare și calmante comune.

La ce vârstă poate fi efectuată operația?

Practic, un implant dentar poate fi aplicat tuturor pacienților. Cu toate acestea, stomatologul va evalua situația de la caz la caz și va sugera alte alternative pe care le consideră mai potrivite. Vârsta nu este un impediment, cu excepția cazului în care este vorba de adolescenți, deoarece în acest caz este necesar să aștepți că dezvoltarea osoasă să fie completă.

Care sunt contraindicațiile?

Contraindicațiile pentru operație sunt minime, la fel că și riscul de infecție. Înainte de a efectua operația, pacientul este examinat cu atenție pentru a înțelege care și câte implanturi dentare pot fi introduse. Datorită utilizării tehnologiilor moderne pentru diagnostic, înălțimea, lățimea, lungimea, formă osului și relațiile dintre implanturi și structura protetică sunt măsurate cu o precizie extremă, asigurând o rată mare de succes a intervenției.

Care sunt avantajele unui implant în dinți?

Pierderea mai multor elemente dentare fără înlocuirea lor poate provoca modificări ale morfologiei feței și a mobilității elementelor rămase din cauza traumatismelor ocluzale. Din acest motiv este important să înlocuiești un dinte căzut cu un implant în cel mai scurt timp posibil. Spre deosebire de protezele dentare, cu ajutorul implantului se evită toate acele neplăceri, cum ar fi durerea din cauza iritării gingiilor și disconfortul, datorită faptului că proteză dentară se poate mișcă și muta atunci când mănânci anumite tipuri de alimente sau în alte situații.

Există riscul de alergii sau respingere?

 

Implanturile sunt biocompatibile, astfel încât riscul de alergii este practic zero. Riscul de respingere este, de asemenea, foarte scăzut. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca implantul să cadă din cauza infecției bacteriene cauzată de  igienă orală deficitară. În plus, un implant poate fi pierdut din cauza erorilor în faza chirurgicală, cum ar fi supraîncălzirea osului sau contaminarea cu salivă a suprafeței implantului.

Pentru a te asigura că un implant dentar rămâne intact și durează mai mult, este foarte important să efectuezi verificări periodice, aproximativ la fiecare 3 luni, în care medicul stomatolog are posibilitatea de a examina infrastructură implantului și de a efectua igienă orală profesională corectă, esențială pentru a evita riscul căderii implantului.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni