• PRO TV
  • Femeie umilită de reprezentanții Salvamont Argeș. Postarea a devenit virală

Femeie umilită de reprezentanții Salvamont Argeș. Postarea a devenit virală

Femeie umilită de reprezentanții Salvamont Argeș. Postarea a devenit virală

Reprezentanții serviciului Salvamont Argeș au taxat dur batjocorirea unei plante protejate de lege, iar victimă a căzut o femeie care riscă acum o amendă usturătoare.

O turistă care s-a relaxat în natură, pe Transfăgărășan, a fost ținta ironiilor serviciului Salvamont Argeș. Femeia, care a smuls cu rădăcină cu tot un bujor de munte, pentru a-l planta în propria gospodărie, a fost fotografiată de un alt turist în timp ce transporta planta protejată.

Fotografia a fost postată pe rețelele sociale, unde a ajuns în atenția celor de la Salvamont Argeș. Reprezentanții organizației au taxat dur această batjocură la adresa naturii, iar postarea lor a ajuns virală pe internet.

Reamintim troglodiților că bujorul de munte e specie protejată și se iau amenzi grase la buget. În plus, NU se poate răsădi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puțin 30 de ani și se vor usca imediat... În ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic, în plus, planta fiind hepato-toxică”, scrie pe pagina oficială de Facebook a Salvamont Argeș.

Cei mai mulți dintre cei care au văzut postarea au fost de acord că gestul femeii este impardonabil.

Nu există nicio scuză pentru astfel de apucături. Cum eu mă bucur de ce oferă natura, și alții probabil că vor. Amenzi generoase și cei care le luați apărarea probabil că mergeți rar pe munte să vedeți ce vă oferă când nu ajung cercopitecii acolo. Am mai văzut pe unii care se pozau cu buchete de Flori de Colț. Până la urmă e vorba de bun simț, dincolo de ce ne impune legea”, a scris un internaut.

Bujorul de munte sau smârdanul este o plantă care își are originea în zona Balcanilor. Ea crește în Munții Carpați, la altitudini înalte. Tocmai din cauza condițiilor specifice în care trăiește, bujorul de munte nu se aclimatizează în curțile oamenilor. Cei care smulg planta din natură o fac, probabil, pentru mirosul ei asemănător florilor de vișin. 

Însă, bujorul de munte este o plantă protejată de lege, iar recoltarea sa se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală, de la 30.000 la 60.000 de lei (art. 52 - HG 57/2007). 

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: Home workout - episodul 7: Exerciții pentru mușchii deltoizi și ai spatelui cu accesorii de fitness

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni