ß
Activiștii pentru mediu avertizează că din ce în ce mai multe măști sanitare și mânuși din latex ajung pe fundul oceanelor, scrie The Guardian.
Din păcate, pandemia de coronavirus afectează și mediul înconjurător și duce la o creștere masivă a poluării apelor și oceanelor. Specialiștii susțin că problema deșeurilor din plastic se va adânci în perioada următoare, iar viața marină va fi afectată.
O mulțime de măști sanitare au putut fi observate plutind în apă, precum meduzele. Priveliștea este una dezolantă și îi îngrijorează pe membrii Organizației franceze non-profit Operation Mer Propre.
Activiștii se ocupă de adunarea deșeurilor și resturilor aruncate pe Coasta de Azur, iar în urma cantității de deșeuri colectate, au decis să avertizeze asupra comportamentului oamenilor în ceea ce privește aruncarea măștilor și altor astfel de consumabile.
Joffrey Peltier, membru al organizației, a numit aceste consumabile "deșeurile COVID". Toate acestea, combinate cu deșeurile pe care oamenii le aruncau și înainte în mare, pahare de unică folosință și alte obiecte de plastic sau aluminiu, afectează puternic viața marină.
"Există riscul ca foarte curând să avem mai multe măști plutind în Marea Mediterană decât meduze", spune Laurent Lombard, un alt activist de mediu, într-o postare pe Twitter.
Durata de viață a măștilor sanitare aruncate este de 450 de ani. Acesta este motivul pentru care ele sunt adevărate bombe ecologice, mai ales în condițiile crizei climatice care afectează deja planeta.
Gallery