După ce a lucrat cu artiști celebri precum Stevie Wonder, DeeDee Bridgewater, BB King, Herbie Hancock, dar și cu companii precum Cirque du Soleil, studiourile FOX Entertainment, Cleo (Cleopatra Ilie Taloș) lansează “Puzzle”, o emoționantă piesă în limba română, acompaniată de un videoclip în regia lui Alex Ceaușu si producția lui Ovi Jacobsen!
“Mesajul piesei PUZZLE reprezintă reflecția mea vis-a-vis de presiunea asupra fetei/femeii din 2020 de a se ridica la irealele standarde mediatizate…Cine decide ce definește frumosul? Cine dă dreptul oricui să se simtă superior doar prin prisma exteriorului?”, a spus Cleo.
Cu o voce de neegalat și cu un timbru vocal de excepție, experiența muzicală a artistei Cleo (Cleopatra Ilie Taloș) își spune cuvântul. Anii de muncă și satisfacțiile, anii trăiți în Los Angeles, acolo unde și-a construit o viață nouă și a terminat facultatea de interpretare muzicală la secția de flaut “Magna cum Laude”, cât și Masterul în Arta Interpretării în cadrul prestigioasei University of California, Los Angeles (UCLA) nu au trecut neobservați.
Faptul că a absolvit și programul de artiști interpreți în cadrul University of Southern California (USC) și a avut ocazia să lucreze cu nume mari din industria muzicală și nu numai au propulsat-o pe Cleo (Cleopatra Ilie Taloș) în lumea muzicienilor profesioniști, pe marile scene ale lumii.
Tot ceea ce a învățat acolo a transpus aici, cu mari emoții, în piesa “Puzzle”, compusă chiar de ea în limba română, aceasta fiind o provocare pentru Cleo și totodată primul pas pe care îl face în afara sferei muzicii clasice. “Puzzle” beneficiază și de un videoclip filmat în București și regizat de Alex Ceaușu, clip în care Cleo a scos “la plimbare” pe Kiseleff un minunat pian alb la care își spune povestea.
“PUZZLE este primul meu pas în afara sferei muzicii clasice. Nu cred în granițe și limitarea creativă în funcție de “specialitatea” fiecăruia dintre noi. Pentru mine, pasul lateral din sfera muzicii clasice este o decizie pe care mi-o asum. Am compus PUZZLE pentru că am simțit că vreau să mă desprind de partituri și să mă exprim prin propriile-mi linii muzicale. Posibil să pară un pas sacrilegios, dar suntem în 2020 și nu ne mai putem închide singuri într-o colivie”, mărturisește Cleo, care a lucrat la Puzzle cu Ovi Jacobsen.
“Mesajul piesei PUZZLE reprezintă reflecția mea vis-a-vis de presiunea asupra fetei/femeii din 2020 de a se ridica la irealele standarde mediatizate. Puzzle este despre adolescenta care simte că nu este destul de “perfectă” și petrece minim 30 minute să-și aplice nenumărate filtre pentru a își corecta trăsăturile feței, pentru a își schimba conturul siluetei, pentru a adăuga pistrui dacă nu îi are, sau pentru a îi șterge dacă îi are...și tot așa”, povestește artista Cleo.
“Puzzle” a avut premiera la Ateneul Român
“Am avut deosebita onoare de a cânta în premieră absolută PUZZLE pe data de 7 Martie la Ateneul Român alături de OVI în cadrul concertului aniversar 80 de Ani de Viață a Maestrului Jean Lupu, fondatorul Corului Symbol. Maestrul Lupu nu știa că sunt în România, a fost o surpriză absolută și o fericire nemărginită. Am pășit pe scena Ateneului Român după 20 de ani, pentru a dedica prima mea compoziție tuturor symbolistelor de peste vremuri. 7 Martie a fost ultima seară în care s-au putut ține concerte la Ateneu.
Cine este Cleo?
În domeniul muzicii clasice artista Cleo (Cleopatra Ilie Taloș) este o figura extrem de cunoscută! Este muzician româno-american, profesor, antreprenor, soție și mama a doi băieți talentați și carismatici.
Muzica este mediul prin care totul vibrează în sufletul ei, “indiferent cât de departe sau aproape de scenă mă aflu, o coloana sonoră dansează în inima mea”.
În 1990 s-a alăturat Corului de copii Symbol al Patriarhiei Române, devenind astfel prima solistă a acestei corale la 11 ani. În clasa a V-a s-a îndrăgostit iremediabil de flaut, care a devenit instrumentul principal al sufletului ei, datorită căruia deține peste 30 de premii naționale și internationale, 7 titluri naționale la Olimpiadele de Muzică și Premiul Absolut pentru instrumente de suflat, premii prezidențiale, fellowships, burse de studiu în Paris, New York și Los Angeles.
“Scena a fost “maidanul” meu, locul unde m-am făcut om mare. Scena este cea care mi-a încearcat mereu puterile de concentrare, de interpretare și mai ales mi-a dezvoltat dragostea de a împărtăși cu publicul fiecare trăire. Pentru mine, este mai puțin importantă lista interminabilă de distincții și rezultate obținute, ci mai valoroasă este experiența anilor petrecuți pe scenă”, a mai spus Cleo, mândră de ceea ce a realizat până acum.
Vezi și: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 10: Emanuel Cîrstea, salvatorul familiei la 12 ani!
Gallery