Propria locuință este, cu siguranță, spațiul în care îți petreci majoritatea timpului liber. De aceea, fiecare persoană își amenajează casa în funcție de stilul de viață.
În ultima perioadă, românii au început să își renoveze locuințele, în special livingul și dormitoarele. Nici achiziționarea de electrocasnice noi sau de aparate pentru recircularea și răcirea aerului din interior nu lipsesc de pe listele de cumpărături.
Pentru că vara se apropie cu pași repezi și, odată cu ea, temperaturile cresc, mulți au deja în plan achiziționarea unui aparat de aer condiționat. Datorită modificărilor climatice, starea noastră de spirit este afectată.
Specialiștii au constatat că, în timpul sezonului cald, majoritatea persoanelor au diverse probleme de sănătate, datorită aerului irespirabil. Pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol, ia chiar ACUM măsuri de precauție.
Ce TREBUIE să știi despre aparatele de aer condiționat
Înainte de a face o alegere permanentă, consultă planurile casei sau ale apartamentului. Unde vrei să amplasezi aparatul? Pentru fiecare încăpere, se calculează unitatea BTU, adică rata de transmitere a energiei și implicit puterea acesteia. Astfel:
1. Pentru o încăpere care are o suprafață cuprinsă între 20 și 25 de metri pătrați, alege un aparat de 9.000 BTU
2. Pentru o încăpere care are o suprafață cuprinsă între 25 și 35 de metri pătrați, alege un aparat de 12.000 BTU
3. Pentru o încăpere care are o suprafață cuprinsă între 35 și 50 de metri pătrați, alege un aparat de 18.000 BTU
4. Pentru o încăpere care are o suprafață cuprinsă între 50 și 70 de metri pătrați, alege un aparat de 24.000 BTU
Dacă vrei să afli mai multe detalii despre BTU și despre cum îl calculezi, dă click aici!
Filtrul unui astfel de device este extrem de important. Acesta are o durată de viață de șase luni, așadar trebuie schimbat, pentru ca atmosfera din încăpere să rămână mereu proaspătă. Aparatele folosesc filtre cu ioni negativi, tocmai pentru a putea prevenii bolile respiratorii, care se răspândesc prin intermediul aerului. Alte variante pot fi cele cu cărbune activ și cele tratate cu extract de ceai verde, care sunt și ele eficiente pentru purificarea mirosurilor.
Majoritatea sistemelor de climatizare sunt prevăzute cu multiple funcții inteligente, concepute pentru a-ți crea cele mai bune condiții. Pe lângă aparatul de aer condiționat clasic, există și varianta Multisplit, mai puțin cunoscută. Așadar, dacă dispui de mulți metri pătrați și îți dorești să răcești mai multe camere, alege acest model și vei avea doar o unitate exterioară și două sau mai multe interioare.
Interesează-te de clasa energetică a aparatului de aer condiționat. Echipamentele din clasele A, A+ și A++ sunt printre cele mai economice, la polul opus fiind B, C și D.
De obicei, un astfel de echipament este destinat camerelor locuinței. Atunci când alegi să montezi un aparat de aer condiționat pe hol, indiferent de capacitatea lui de răcire, nu va putea face față întregii case.
În încăperi, vei avea o temperatură variabilă și, cu sigurantă, vei fi nemulțumit. Poți opta pentru un sistem de climatizare portabil, pe care să îl folosești, la nevoie, în diferite zone.
În concluzie, este extrem de important să îți achiziționezi un aparat de aer condiționat! Pe lângă faptul că te vei bucura de răcoare și confort, vei fi ferit și de microbi și de mirosuri neplăcute.