• PRO TV
  • Cum să te comporți politicos cu oamenii care încalcă regulile de distanțare socială, potrivit specialiștilor

Cum să te comporți politicos cu oamenii care încalcă regulile de distanțare socială, potrivit specialiștilor

Cum să te comporți politicos cu oamenii care încalcă regulile de distanțare socială, potrivit specialiștilor

În această perioadă este foarte important să respectăm regulile de distanțare socială, să purtăm măști de protecție și să fim cât mai responsabili. 

Oricât de mult se insistă pe importanța distanțării sociale, va exista întotdeauna cineva pe stradă care să nu respecte sfaturile  de a ține doi metri distanță în permanență.

Majoritatea oamenilor obișnuiesc să-și protejeze spațiul personal cu un zâmbet, preferând să nu le spună celor de lângă ei să se îndepărteze, dar este firesc să găsim o abordare mai fermă atunci când e vorba de prevenirea răspândirii coronavirusului.

Iată câteva sfaturi ale experților în etichetă despre cum poți să le amintești politicos oamenilor să stea la distanță.

Limbajul corpului este crucial

În timp ce vă aflați afară, vă puteți baza pe limbajul corpului pentru a comunica ceea ce nu puteți spune atât de ușor cu voce tare.

Dacă nu porți o mască, bazează-te pe expresiile faciale pentru a comunica. "Puteți alege să zâmbiți în timp ce vă deplasați la doi metri de cineva pe care îl întâlniți pe trotuar, poate să dați din cap", scrie Institutul Emily Post, fondat de guruul de etichete omonim Emily Post, pe un blog de pe site-ul lor. "Puteți spune, de asemenea, ceva de genul" scuze, încerc doar să păstrez o anumită distanță. "

Dacă salutați pe cineva, expertul în etichete Lisa Grotts a declarat pentru Reader's Digest că gesturile ar trebui să înlocuiască strângerile de mână. Aceste gesturi ar putea fi orice, de la salutul namaste până la un semn regal cu mâna.

Dr. Sylvie Briand, specialistul în pandemie al Organizației Mondiale a Sănătății , a oferit câteva alternative la strânsul mâinilor, de la oferirea cotului până la „wai” thailandez, unde oamenii se înclină unul în fața altuia cu palmele împreunate.

Dr. Tom Frieden, fost director al centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), a declarat pentru CNN „Prefer tradiționalele saluturi namaste din sud-estul Asiei, deși atingerea cotului este distractivă”.

Este ok să fii deschis în ceea ce privește distanțarea socială 

Ați putea spune ceva de genul: „Știu că CDC recomandă să rămânem la doi metri distanță, așa că haideți să păstrăm doar o anumită distanță”.

Psihoterapeutul Matt Lundquist spune că este bine să fii contondent, la nevoie. „Oamenii trebuie să spună:„ Îmi pare rău, știu că voi credeți că nu sunt rezonabil, dar trebuie să insist cu adevărat pe acest lucru”, a spus el pentru New York Post. "Dacă revin la voi cu altă frază, puteți spune ceva de genul: 'Nu trebuie să fiți de acord cu toate aspectele a ceea ce este și nu este riscant, dar trebuie să mă respectați."

Diane Gottsman, autoarea „Modern Etiquette pentru o viață mai bună”, a declarat pentru Huffington Post că, în climatul nostru actual, nu este considerat nepoliticos să păstrăm distanța de o persoană fără mască.

"Nu simți nevoia să explici, să-ți ceri scuze sau să creezi o scuză. Puteți fi sincer, dar politicos", a declarat pentru MarthaStewart.com Diane Gottsman, fondatoarea The Protocol School din Texas.

Nu este o insultă să vă igienizați mâinile în public

"Este bine să vă spălați pe mâini în public înainte și după atingerea mânerelor și geamurilor ușilor", a declarat pentru The Guardian dr. Michael Head, un specialist principal în domeniul sănătății la Universitatea din Southampton. "Este un mesaj cheie pe care oamenii trebuie să-l înțeleagă".

„Într-o perioadă de alertă ridicată, de multe ori suntem mai dispuși să comentăm comportamentul unui străin”, a scris Institutul Post Emily. „Nu știți care poate fi motivul altei persoane pentru a fi mai prudent, așa că cel mai bine este să vă orientați spre recunoștință și siguranță mai degrabă, decât spre risc”.

Dar indiferent de ce metodă vă atrage cel mai mult, toți experții sunt de acord că cel mai politicos lucru pe care îl puteți face pentru societate chiar acum este să stați acasă.

Foto: Getty
 

Pe protvplus.ro puteti vedea toate emisiunile preferate

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni