ß
  • PRO TV
  • Austriecii construiesc un parc care le va permite oamenilor să iasă la aer fără a încălca distanțarea socială

Austriecii construiesc un parc care le va permite oamenilor să iasă la aer fără a încălca distanțarea socială

Austriecii construiesc un parc care le va permite oamenilor să iasă la aer fără a încălca distanțarea socială

Arhitecții pregătesc parcurile viitorului, iar singurul lucru pe care îl au în comun cu cele de acum este acela că sunt prevăzute cu verdeață.

Un birou de arhitectură austriac a trimis autorităților vieneze o propunere de realizare a unui parc nou în centrul capitalei. Denumit Parc de la Distance, locul public de relaxare este cu totul special. Realizat sub formă de labirint, parcul este prevăzut cu șiruri aparent nesfârșite de gard viu, late de 90 de centimentri, și alei care pot fi parcurse fără ca oamenii să intre în contact.

Chris Precht, fondatorul studioului de arhitectură Precht, spune că a proiectat parcul inspirat de criza mondială de coronavirus. În acest moment, multe state din întrega lume au interzis accesul oamenilor în parcuri și grădini publice. Motivul este imposibilitatea menținerii distanței sociale.

Proiectul a demarat cu o serie de întrebări în legătură cu această pandemie. Cum va arăta un parc și cum va funcționa dacă vom prelua regulile de distanțare socială ca direcții de design? Și ceea ce învățăm dintr-un spațiu ca acesta este că va continua să aibă valoare și după pandemie”, a spus Precht pentru deezen.com.

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Privite de sus, elementele care alcătuiesc parcul (fâșii de verdeață și alei) seamănă cu amprenta unui deget. Fiecare potecă din granit roșu va avea o lungime de circa 600 de metri. Ele sunt amenajate astfel încât să-l conducă pe vizitator de la periferie spre centrul parcului, unde vor fi amplasate fântâni.

Fiecare rută pe care vizitatorii o pot parcurge prin labirint i-ar lua unui om circa 20 de minute. Porțile de la intrare vor indica dacă ruta este liberă sau ocupată, pentru ca oamenii să nu se întâlnească pe traseu.

Proiectul își are originea în grădinile baroce franțuzești. O ordine clară de plante. Garduri vii care creează forme geometrice. Dar e o oarecare inspirație și în grădinile Zen japoneze. Mișcări circulare”, mai spune arthitectul pentru sursa citată.

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 5: Cristina Almăşan, copilărie fără părinţi

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni