Sub denumirea de rummy sau mai popularul remi se „ ascunde” un joc de cărţi extrem de apreciat şi îndrăgit de către pariorii din întreaga lume. Dacă ai jucat remi cu piese de joc pe care le cunoşti sub denumirea de „ pietre” atunci jocul de cărţi cu acelaşi nume nu ar trebui să îţi pună nici un fel de probleme.
Este extrem de uşor de jucat şi oferă oportunităţile pe care orice joc de masă cu cărţi îl are https://casinohex.ro/online-cazino/ . Diferenţa aici o face faptul că nu ai nici o tablă pe care să ţi pietrele , cărţile la rummy se etalează direct pe masa de joc .
Istorie Rummy
Jocul îşi găseşte originea în România , inventat fiind de către un român de origine israeliană prin anii 1930 . Cum regimul din acea perioadă interzicea jocurile de noroc, găselniţa magistrală pe care acesta a găsit-o a fost să transforme acest joc dintr-unul de cazinou în unul accesibil tuturor.
Prin urmare transpune cărţile de joc în piese cu aceeaşi valoare care se dispun pe o tablă de joc. Odată înregistrat, ajunge în SUA în anii 90 devenind peste noapte cel mai popular joc. Îşi păstrează popularitatea până în ziua de astăzi şi s-a „ întors” la forma consacrata a cărţilor de joc astfel încât tu să te poţi bucura împreună cu prietenii de satisfacţia pe care acesta le oferă.
Reguli rummy
Jocul de rummy este unul care se pretează să fie jucat de către 2 până la şase jucători, totuşi varianta cea mai apreciată este cea în care la masa de joc se aşează patru jucători.
Desfăşurarea jocului este una simplă şi intuitivă şi se bazează pe rularea cărţilor de joc dintr-un pachet normal de joc. Cărţile au aici valoarea care le defineşte , respectiv doiarul are valoare de 2 puncte, decarul are 10 puncte, regele, regina şi jokerul câte 10 puncte iar asul „ unşparul” are dublă valoare, respectiv 1 sau 11 în funcţie de poziţionarea în suită. Scopul jocului este să „scapi” de toate cărţile, caz în care eşti declarat câştigătorul rundei.
Suma punctelor cărţilor rămase la ceilalţi jucători se adăugă punctajului tău. Ce este esenţial la acest joc este faptul că încă de la început se stabileşte scorul la care trebuie ajuns şi tu nu trebuie decât să strângi puncte până când îl atingi. Cărţile sunt împărţite de către un jucător de la stânga la dreapta în sensul acelor de ceas.
În principal trebuie să faci cu cărţile pe care le primeşti suite şi terţe. Suitele presupun cărţi consecutive pe când terţele cărţi de acelaşi fel. Le poţi etala când îţi vine rândul pe masă sau lipi cărţi la cele etalate de către partenerii de joc. Eşti declarat câştigător de rundă dacă ai terminat toate cărţile din mână şi câştigător final dacă ai atins scorul stabilit.
Variaţii populare rummy
Aşa cum desigur te aştepţi jocul a suferit de-a lungul timpului diverse modificări şi a impus diverse variante care însă nu au făcut decât să adauge o savoare în plus acestui joc.
Americanii, căci ei sunt cei care îşi pun amprenta asupra jocurilor care le plac au venit cu mai multe variante care au cucerit pariorii cum ar fi Gin Rummy, Rummy Royal, Kalooki sau Oklahoma Remi. Regulile de bază nu suferă modificări majore dar ele sunt de natură să aducă „sarea şi piperul” atât de necesare jocurilor de cărţi.
Concluzie
Rummy este un joc care îţi pune în evidenţă calităţile dar care depinde în mare măsură şi de norocul pe care îl ai. Fie că eşti adeptul jocului tradiţional sau al variaţiilor acestuia îţi poate aduce pe lângă distracţia pe care o oferă şi câştiguri care nu pot decât să te încânte.