Mâncărurile tradițional românești sunt foarte savuroase, însă dacă vrei să încerci și alte preparate, inspiră-te din bucătăriile internaționale. Există o mulțime de destinații care se remarcă prin specialitățile gastronomice specifice, așadar de ce să nu le încerci.
În continuare ți-am pregătit o listă cu feluri de mâncare pe care nu trebuie să le ratezi din bucătăria internațională.
Bucătăria turcească
Dacă servești masa alături de o familie de turci, trebuie să știi că nu ai voie să te grăbești. Pentru ei, mâncarea merită atenție și timp, așadar savurează încet preparatele din meniu. Turcii obișnuiesc să consume inițial așa-zisele mezze, adică aperitivele din care nu lipsesc tarama (pasta de icre de cod), kabak Kizartmasi (dovlecei prăjiți în sos de iaurt) sau imam-baylidi (vinete ceapă cu roșii, usturoi și ceapă).
De asemenea, dacă vrei să pregătești o masă cu specific turcesc include în meniul tău și kumpirul, un produs de tip fast-food umplut cu morcovi, cuscus, cârnați și porumb. În materie de deserturi este musai să guști celebra baklava, o prăjitură foarte dulce și însiropată.
Bucătăria mexicană
Dacă adori mâncarea condimentată, încearcă specialitățile bucătăriei mexicane. Aici, chili este ingredientul de bază folosit frecvent în preparate. Pe lângă acesta, la fel de populare în gastronomia Mexicului sunt și quesadilla, buritto, tortilla sau fajitas. În general, mexicanii folosesc foarte multă fasole, brânzeturi, carne, roșii și paste din care prepară feluri de mâncare absolut savuroase. Ți-am făcut poftă de mâncare mexicană? Dacă comanzi de la Taco Bell primești preparatele tale preferate acasă, în cel mai scurt timp!
Bucătăria indiană
Bucătăria indiană se remarcă grație aromelor deosebite ale condimentele folosite. În special în sudul Indiei, mâncărurile sunt foarte picante și sunt, de regulă, vegetariene. Prin urmare, dacă și tu ai renunțat la carne, specialitățile acestei zone vor fi, fără îndoială, pe placul tău. Pe de altă parte, în estul Indiei, puiul este un ingredient foarte apreciat. Simbolice pentru bucătăria indiană sunt preparate precum curry, biryani. În materie de deserturi, trebuie să încerci jalebi - adică clătitele cu sirop.
Bucătăria franceză
Specialitățile franțuzești sunt printre cele mai apreciate din lume și sunt considerate a fi mâncăruri de lux. Acest lucru se datorează în mare parte brânzeturilor folosite aici, cum ar fi cele cu mucegai alb, cu mucegai albastru sau cu coajă, care nu lipsesc de la masa niciunui francez.
Însă, pentru momentele în care vrei să te delectezi cu un preparat absolut special îți propunem să încerci ratatouille, un fel de mâncare originar din Provence. Acesta conține un amestec de legume - ceapă, vinete, dovlecei și ardei - care poate fi servit drept garnitură sau chiar ca fel principal.
Preparatele inspirate din bucătăria internațională sunt ideale pentru mesele festive, dar și pentru zilele în care vrei să scapi de rutină și să te delectezi cu o mâncare deosebită. Surprinde-ți familia și prietenii cu specialități din India, Franța, Mexic sau Turcia!