E o perioadă în care stăm în case-unii singuri, alții alături de apropiați, dar e și o vreme în care stăm față în față cu fricile noastre.Și cu cele ale unei țări întregi, ale unei lumi întregi.
În zile în care învățăm toți ce înseamnă reziliența, e greu totuși să găsești profesori buni care să îți arate cum să mergi înainte, când un mapamond întreg stă pe loc. Totuși, dacă aduni discursurile psihologilor, ale speakerilor motivaționali și chiar ale medicilor-eroi, toate au un sfat în comun: ne îndeamnă să zâmbim! Mai mult, cât mai mult!
De aceea își fac ei în continuare treaba: echipa La Măruță lucrează, ca în ultimii 12 ani, live, zi de zi. Sunt împărțiți în ture de câte două săptămâni, pentru a fi cât mai în siguranță, își iau toate măsurile necesare, dar continuă să vă facă și să ne facă să zâmbim.
Citește și EXCLUSIV - Măruță: "Mă simt ca un pilot de Formula 1 care a rămas fără mașină! Dar, eu și echipa mea mergem înainte"
Pentru protv.ro, în exclusivitate, o parte din cei care alcătuiesc echipa ne-au povestit cum e să lucrezi într-o perioadă cu totul altfel decât tot ce am trăit până acum. Cu toții.
Ca violoniștii de pe Titanic, cu mențiunea că noi #nefacembine
RADU PRUTEANU, editor
"La urma urmei, așa cum medicii încearcă să vă facă bine fizic, noi încercăm să vă facem bine ca stare de spirit. Un coleg spune că suntem ca violoniștii de pe Titanic. Eu zic că vaporul nu se scufundă, ci trece doar prin ape mai tulburi și că ne putem compara la fel de bine cu James Brown, Bob Hope sau Sammy Davis Jr., câțiva dintre artiștii care i-au distrat pe soldații americani în timpul războiului din Vietnam. The Show Must Go On! Așa că, nu vă pierdeți speranța, stați acasă, spălați-vă pe mâini și uitați-vă zilnic la Măruță. #NeFacemBine"
IRINEL GALASIU, reporter
"Înainte eram mulți, gălăgiosi, mâncaciosi. Acum suntem puțini, împărțiți pe ture, mult mai liniștiti. Acesta perioada schimba ceva in fiecare dintre noi. Însă rolul nostru este de a fi mesagerii sperantei și încrederii intr-un viitor mai luminos. Și știu ca așa va fi. Uniți, ne facem bine."
Într-o liniște apăsătoare, dar tot cu mențiunea că #nefacembine
ANA VLADISLAV, reporter
"Eu sunt de aproape 13 ani în echipa ( anul asta emisiunea împlinește 13 ani) și am prins toate etapele Perioada asta de liniște este apăsătoare și îmi lipsesc energia și distracția din redacție și din platou. E trist că nu mai putem interacționa cu toți colegii, iar pe o parte dintre colegi nu i-am văzut de câteva săptămâni. Eu am fost obișnuită cu agitație și adrenalină, iar acum mi se pare prea liniște. Abia aștept să revenim la starea de veselie."
ANDREI DOBROGEA, editor
"Nu am crezut vreodată că-mi va fi atât de dor să străbat 14 km zilnic, să străbat drumul ăsta în 80 de minute dus, 120 de minute întors, să plec de la aer curat și să ajung în poluarea aia centrală, dar creativă, nebună și plină de dulce care se numește... La Măruță (bine, recunosc, locuiesc cu socrii...). A se menționa și paranteza!"
De fapt, #livezidezi #nefacebine tot mai mult
VLAD MOGOS, reporter
"Nu e mult spus dacă afirmăm că trăim vremuri istorice, fără precedent. A pune umărul la o emisiune de calibrul ,,La Măruță”, în vremea unei astfel de crize, îmi dă un sens, îmi dă un scop. În momentul în care citesc miile de mesaje care vin de la telespectatori, înțeleg cât de important este să ducem emisiunea mai departe în astfel de momente și asta mă face să îmi doresc mai mult de la mine de la o zi la alta."
CRISTINA SEULEAN, reporter
"Perioada asta înseamnă o provocare prin care am învățat să trecem împreună, deși suntem separați. Nu e ușor, dar sunt convinsă că #totulvafibine! Suntem ca actorii din Casă de Papel, închiși, dar de neînvins, aproape de oameni și cu multă energie, chiar dacă situația este una tensionată."
Vezi mai multe fotografii în GALERIA FOTO DE MAI JOS
ALEXANDRA GOG, reporter
"Căutăm în viața asta meseria care să ne împlinească, să ne aducă satisfacția sufletească și să simți că schimbi sau chiar faci ceva pentru cei din jur. Aveam să văd această latură a meseriei mele abia în urmă cu o lună, când în timp ce oamenii speriați și îngrijorați din casele lor ne priveau și ne trimiteau mesaje cum că le aducem zâmbetul pe buze. Abia atunci am înțeles că ce facem noi, divertismentul, vindecă în aceste momente. Nu e ușor, mai ales că acum suntem nevoiți să ne vedem familia prin intermediul aplicațiilor, iar mai nou și colegii… Însă în fiecare dimineață, ori că mă deplasez la redacție, ori că stau în fața laptop-ului din vârful canapelei, mă trezesc cu același gând. Să le aduc și astăzi oamenilor un motiv să zâmbească, să le dau încredere că într-adevăr totul va fi bine."
GRETA DAN, regizor de platou
"Este o etapă noua in viata personala cât și în cea profesională.Este o perioada in care încercăm să facem emisiune cu invitați,prin intermediul platformelor.Facem emisiune live de 13 ani,dar parca niciodată nu am simtit asa o presiune.Cu toate astea ne străduim să fim pozitivi ,sa facem divertisment si sa aducem două ore de zâmbet."
LAURA LEZIS BĂDIȚĂ, reporter
Munca in aceste conditii speciale este o experienta profesionala interesanta care a trezint in mine stari, emotii si sentimente diferite si schimbatoare. Am trecut de la “vai de mine, ce ne facem? Cum facem noi emisiunea asa??? “ la “hai ca se poate!” si pana la “suntem buni si faini si creativi chiar si in cele mai neimaginabile conditii”. Am simtit cum trec prin panica, nelinsite ( mai ales cand am vazut usile cu sigilate ca in filmele cu politisti sau cand in platou eram foarte putini) apoi am capatat incredere, am trait emotiile audientelor si in cele din urma bucurie ca am reusit sa generam subiecte bune, sa fim creativi, ca am reuist sa ne adaptam repede, ca ne-am sustinut ca echipa si ca am simtit mai mult ca oricand ca suntem uniti, intelegatori intre noi si competitivi. Eu simt ca acest context ne-a apropiat mai mult, ne-a determinat sa ne cunoastem mai bine, sa observam la colegii nostri lucruri faine pe care altfel nu le-am fi observat."
DIANA NITU, producător executiv
"Pentru mine munca la distanță este un lucru complet nou pentru că sunt un om extrem de comunicativ căruia îi place să fie în contact direct cu toată lumea. Îmi place să privesc în ochi oamenii cu care întru în contact, să mă bucur efectiv de prezența lor lângă mine. Că atare, telefoanele și mailurile și faptul că nu pot fi fizic lângă echipa din care fac parte sunt o adevărată provocare. Mi-e dor să-mi văd colegii și mi-e dor să putem să radem împreună toți în aceeași încăpăre, fără să ne fie teamă unul pentru celălalt. Dar știu că vom trece cu bine peste această perioada. "
Și, tot ca să #nefacembine, pe PRO TV PLUS puteți urmări Dansul Speranței de la Măruță, un dans pe o piesă considerată "imnul rezistenței în fața coronavirus" în Spania:
FOTO: LA MĂRUȚĂ
Gallery