Amenajarea unei grădini nu presupune automat o investiție uriașă. Cu puțină imaginație și aplicând câteva dintre sfaturile pe care ți le prezentăm în acest articol, vei putea obține și tu o curte foarte frumos decorată, indiferent de dimensiunea ei.
În scurt timp și cu o investiție nu foarte mare, vei reuși să amenajezi locul perfect pentru relaxare și distracție cu prietenii, chiar lângă casa ta. Iată ce trebuie să faci!
Plantează pomi, arbuști și flori
Desigur, primul aspect la care te vei gândi pentru amenajarea grădinii este plantarea pomilor și florilor. La acest capitol, alegerea nu este foarte complicată, pentru că totul ține de gust și vei alege, evident, florile tale preferate, cu condiția ca ele să reziste afară. Te putem ajuta, însă, cu câteva ponturi utile pentru organizare:
Nu uita să acoperi cea mai mare parte a grădinii cu iarbă, pe care s-o uzi bine și s-o tunzi periodic, de câteva ori pe an. Poți face asta chiar tu sau poți să apelezi la firme specializate în grădinărit, care asigură servicii de întreținere a gazonului.
Amenajează câteva alei pavate
Din nicio grădină nu trebuie să lipsească aleile pavate. Ele sunt un element estetic important, dar au și o funcție foarte practică: te poți deplasa pe ele fără să calci iarba și florile. Aceste pavele pot fi folosite și pentru a construi o terasa în grădină sau pentru amenajarea unui loc de parcare.
Prin urmare, produsele alese trebuie să fie de calitate, ca să reziste în timp. Caută o firmă serioasă care oferă și servicii de montaj pentru pavele, ca să te asiguri că aleile din grădina ta vor arăta impecabil mai mulți ani. Poți alege pavele în diferite dimensiuni, culori, forme și modele, în funcție de stilul în care vrei să arate curtea. Există inclusiv modele vintage, ideale dacă îți dorești o grădină amenajată ca pe vremuri sau cu aspect rustic.
Repară gardul
Gardul și poarta de la grădină sunt cartea de vizită a locuinței tale, prima impresie pe care și-o fac oamenii care vin la tine. De aceea, ar fi bine să acorzi o atenție deosebită și acestor aspecte. Dacă ai un gard din vechi lemn, îl poți schimba cu unul din fier forjat, care arată foarte bine, este rezistent și mult mai ușor de întreținut.
În cazul în care îți dorești cât mai multă intimitate și nu vrei să vadă vecinii sau trecătorii ce faci la tine în grădină, poți construi un gard înalt din beton. Ca să arate mai bine, poți pune iederă sau alte plante agățătoare pe acest gard, pentru a-l transforma astfel într-un adevărat gard viu.
Prin urmare, nu este complicat să-ți amenajezi o grădină frumoasă și nici nu te va costa foarte mult dacă știi ce să alegi și cum să te organizezi.