ß
Înainte de pandemie, toată distracția era afară. Ei bine, iată că se găsesc destule modalități de relaxare și acasă, din fața calculatorului!
Fundația Calea Victoriei propune un tur ghidat prin București, însă virtual. Prima plimbare prin București care are loc online e organizată cu sprijinul Eventim și al istoricului Anita Sterea.
Evenimentul, care va fi sâmbătă, 11 aprilie, de la ora 11:00, ar putea fi chiar distractiv pentru românii care n-au vizitat încă orașul, așa că iată ce aveți de făcut!
În primul rând ai nevoie să descarci aplicația de videoconferințe Zoom (pe telefon sau computer). Cu două ore înainte de începerea turului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei Eventim un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare.
În această expediţie culturală veţi descoperi frumuseţea caselor şi a monumentelor de pe Calea Victoriei şi veţi află povestea oamenilor care le-au construit şi momentele memorabile petrecute pe această cale regală.
Calea Victoriei este una din cele mai vechi artere ale Bucureştiului. Înainte de domnia lui Constantin Brâncoveanu, stradă nu făcea parte din Bucureşti, numele ei fiind Drumul Braşovului şi era formată doar din segmentul dintre Cercul Militar şi Piaţa Victoriei. Porţiunea cuprinsă între Piaţa Naţiunilor Unite (fostă Piaţa Senatului) şi bulevardul Regina Elisabeta era cunoscută în acea vreme sub numele de Uliţa Mare spre Sărindar pentru că ducea către biserica Sărindar (astăzi, Cercul Militar Naţional).
FOTO: Agerpres
Casele şi palatele care vor fi vizitate virtual şi despre care veți afla povești sunt Casa Cesianu, Palatul Cantacuzino, Casa Dissescu, Casa Vernescu, Palatul Ghika-Grădişteanu, Academia Română, Casa Monteoru-Catargi, Palatul Romanit, Palatul Ştirbei, Grand Hotel Continental, Athenee Palace, Muzeul Theodor Aman, Ateneul Român, Palatul Regal, Biblioteca Centrală Universitară, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Teatrul Odeon, Casa Capşa, Cercul Militar Naţional, Biserica Sărindar, Hotel Boulevard, Pasajul Macca-Villacrosse, CEC, Palatul Poştelor, Biserica Stavropoleos şi Caru’ cu Bere.
Există o taxă de participare care se ridică la 50 de lei. Rezervări se fac AICI!
Sport, muzică și voie bună, ingredientele unei seri de vineri cum obișnuiai să ai în zilele bune. Ei bine, instructorul Iulian Panait te invită la o sesiune de ciclism în pijamale, din confortul casei tale, vineri, de la ora 19.00.
Îți trebuie o bicicletă staționară (sau de care o fi, dar să nu o ia la plimbare prin casă), o pereche de colanți, o bluză de pijama de care vrei tu, conexiune la internet și aplicația Zoom. Ce se întâmplă, toată lumea folosește Zoom?
Rezervările se fac pe site-ul Eventim, iar participarea la eveniment costă 20 de lei. Detalii AICI!
FOTO: Shutterstock
Cu o oră înainte de începerea antrenamentului, vei primi din partea Eventim un e-mail cu un link pentru a putea participa la el, chiar de la tine de acasă.
Tot pe Eventim.ro sunt o sumedenie de piese de teatru care s-au mutat în mediul online. Găsești spectacole, LIVE sau înregistrate, și pe mystage.ro, unde prețul biletelor a scăzut. Un teatru independent a venit cu altă idee, aceea de a pune la dispoziția publicului ultimul său spectacol, online, în schimbul a cel puțin 5 dolari. Detalii AICI.
„Totuși, vă rugăm să nu faceți o plată mai mare de 1M $ pentru a nu bloca procesatorul de plăți”, spun reprezentanții companiei Teatrul în culise.
Fotografii: Shutterstock/Agerpres
Vezi și VIDEO: Când facem bine, #NeFacemBine. Alina şi Omid raspund la întrebările fanilor
Gallery