• PRO TV
  • Ce dovezi aduce un specialist că situația în Italia se îmbunătățește considerabil și ce măsuri au ajutat?

Ce dovezi aduce un specialist că situația în Italia se îmbunătățește considerabil și ce măsuri au ajutat?

Ce dovezi aduce un specialist că situația în Italia se îmbunătățește considerabil și ce măsuri au ajutat?

Un cercetător în genetică din Italia afirmă că, pentru a verifica dacă măsurile luate de guvernul italian sunt bune, e important să ne uităm la graficul care arată înainte de toate scăderea numărului de decese în Italia. 


Marco Gerodl, de la Universitatea Trieste afirmă pentru Trieste Prima că : “monitorizarea numărului zilnic al infecțiilor noi e înșelătoare, are mai mult sens să monitorizăm numărul deceselor în raport cu diferitele măsuri luate de Guvern în ultimele 25 de zile.”

Cercetătorul afirmă că “datele noilor infecții pot da falsa impresie că răspândirea virusului continuă să crească într-un mod mai lent, dar întotdeauna inexorabil”. Aceasta este însă o percepție eronată, potrivit expertului: „numărul de noi infecții cu două. săptămâni în urmă nu este deloc comparabil cu numărul de noi infecții astăzi, din simplul motiv că eficiența sistemului de sănătate în detectarea infectatului se îmbunătățește constant și rapid.”

 
 




"Astăzi - explică Marco Gerdol – cei care comunică datele ar trebui să conștientizeze că ar fi mult mai eficient să facă o analiză a numărului de decese și a numărului de pacienți recuperați în terapie intensivă, atât pentru cetățeni, cât și pentru cei care ne guvernează.  Găndinți-vă că acum, persoanele cu simptome foarte ușoare, care în urmă cu o săptămână nici nu ar fi fost supuse probelor, sunt acum testate și ies pozitive ".

Previziuni legate de evoluția lucrurilor și de efectele decretelor Guvernului 

Potrivit cercetătorului, la 25 de zile de la decretele in Italia ar trebui să se vadă deja o scădere a curbei deceselor, ceea ce se și întâmplă. În schimb, pentru a vedea schimbări mari, simțite realmente în toată Italia, va trebui să așteptăm până la jumătatea lui aprilie. 

"E vorba de un termen de 25 de zile explicat mai sus, pentru a vedea rezultatele decretului #iorestoacasa (primul emis de președintele Conte), va trebui să așteptăm zilele următoare care, potrivit cercetătorului, „va spune foarte clar în ce măsură curba morții vor coborî . În schimb, pentru a vedea efectul decretelor foarte restrictive, va trebui să așteptăm, conform acestei logici, până la jumătatea lunii aprilie. "

Potrivit lui Gerdol, este rezonabil să credem că „poate exista o scădere destul de drastică a numărului de decese în zilele următoare, foarte asemănătoare cu cea observată în China, care ar trebui să continue până la Paște”.

Într-adevăr, previziunile făcute de specialist  în urmă cu doar câteva zile sunt confirmate în Italia pe zi ce trece. Italia nu a mai avut atât de puține noi îmbolnăviri într-o singură zi, 3.039, de la 10 martie: pe 7 aprilie, seara, se înregistra în peninsulă o creștere de 3.599 de noi cazuri.

În ultimele 24 de ore 604 pacienți au murit dintr-un total de 17.127 de decese înregistrate în cele șapte săptămâni de epidemie. 

Măsurile care funcționează

Principalele măsuri sunt aproximativ aceleași ca în România:


-distanțarea socială masivă și menținerea cetățenilor în locuințele personale, prin măsura #iorestoincasa-Eu rămân acasă;

-decretul mult mai restrictiv Chiudi Italia-Închidem Italia, care a stopat orice formă de industrie sau acfivitate desfășurate în Italia care nu sunt de necesitate imediată, a suspendat zboruri și a impus un control mult mai atent al granițelor terestre;

#Stai Acasă-Pe ProTv Plus ai Viața bate vlogul-sezonul 2



FOTO: TRIESTEPRIMA.IT/SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni