ß
Organizația neguvernamentală „Salvați Copiii” a început echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de Covid-19.
În urma solicitărilor urgente primite de la 50 de spitale din țară, organizația a achiziționat prioritar, din fondul de urgență deschis pentru spitale, echipamente și materiale medicale indispensabile în lupta medicilor.
Reprezentanții organizației spun că întărirea capacității spitalelor de a interveni și gestiona cazurile de contaminare este crucială, iar medicii, aflați în prima linie, au nevoie de materiale sanitare și de protecție.
Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan: 2 incubatoare, 1 ventilator, 25 de kituri de protecție
Spitalul Universitar de Urgență București: 1 ventilator de suport respirator
Maternitatea Cantacuzino din București: 25 de kituri medicale de protecție
Spitalul Clinic de Urgență Sibiu: 25 de kituri medicale de protecție
Spitalul Județean Reșița: 25 de kituri medicale de protecție
Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani: 1 ventilator de suport respirator
Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București - secția pediatrie (INSMC): startul lucrărilor de extindere, modernizare și utilarea compartimentului de Primiri Urgențe copii
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”: 1 ventilator performant
CONT: RO43RNCB0071011434790083 deschis la Banca Comercială Română.
Donații individuale: AICI
În fiecare dimineață, Carmen Zaboloteanu intră pe ușa spitalului din Botoșani, unde lucrează. Multe s-au schimbat în jurul ei, pe drumul spre spital nu a întâlnit pe nimeni, curtea școlii e goală și închisă cu lacăt. Numai pe holul spitalului e forfotă. Își scoate din rucsac o mască chirurgicală și se oprește înainte de a și-o fixa pe față.
Mai are opt echipamente de protecție și nu se știe dacă doctorii vor primi echipamente de protecție mai bune în zilele care vin. Iar riscul pentru ea e dublu: este neonatolog, are în grijă prematuri cu o stare de sănătate fragilă. Dacă ea se contaminează cu SARS CoV2, copiii aceștia sunt expuși unei boli pentru care trupurile lor atât de vulnerabile nu sunt pregătite. Dacă ea cade, cine mai are grijă de copiii de la Terapie Intensivă?
Peste 180 de cadre medicale au fost infectate de când pandemia de coronavirus a debutat în România. Lipsiți de protecție și echipamente medicale, medicii sunt trimiși să lupte cu mâinile goale. De multe ori, boala îi învinge. Dacă ei cad, însă, noi toți rămânem expuși și singuri.
Peste 50 de spitale au activat mecanismul de urgență creat de Salvați Copiii. E nevoie de echipamente de protecție, de aparatură medicală vitală, cum sunt ventilatoarele de suport respirator, de materiale sanitare.
Șapte spitale au primit deja primele tranșe de echipamente medicale, iar una dintre priorități este la Suceava, unde situația este cu adevărat dramatică. Echipele locale ale Salvați Copiii sunt în permanentă legătură cu medicii de acolo și identifică soluții pentru ca materialele de protecție indispensabile să ajungă cât mai repede.
Salvați Copiii face un apel către companii și donatori individuali, să contribuie la Fondul de urgență pentru spitale, pentru ca un zid de protecție să fie ridicat pentru medicii din prima linie.
Împreună, trebuie să oprim un potențial dezastru umanitar, în care medicii sunt lăsați cu mâinile goale în fața pandemiei.
Fotografii: Crucea Roșie
Vezi și VIDEO: România Te iubesc, jurnal de fapte bune. Cum ajută echipa PRO TV oamenii vulnerabili
Gallery