• PRO TV
  • Cum să-ți dai seama dacă ai febră fără să folosești un termometru

Cum să-ți dai seama dacă ai febră fără să folosești un termometru

Cum să-ți dai seama dacă ai febră fără să folosești un termometru

Febra apare atunci când temperatura corpului crește peste 37°C, de obicei din cauza unei infecții sau a unei afecțiuni. 

Termometrele pot fi utilizate pentru a măsura temperatura unei persoane, dar este posibil să suspectați o febră și în lipsa acestuia. Asta pentru că există simptome comune asociate cu febră - cum ar fi durerile corpului, frisoane, pielea înroșită și transpirație sau deshidratare.

Cunoașterea simptomelor care însoțesc febra este cea mai bună metodă de a stabili dacă aveți sau nu nevoie să vă luați temperatura.

De exemplu, persoanele cu febră se confruntă adesea cu:

Dureri corporale și slăbiciune - Durerile corporale, durerile de cap și slăbiciunea sunt foarte frecvente la persoanele cu febră. Durerile însoțesc adesea afecțiuni precum gripa sau răceala obișnuită, ca urmare a inflamației din răspunsul imunitar al organismului la virus.

Frisoane - Multe persoane cu febră se confruntă cu frisoane sau tremură, chiar și când temperatura lor este ridicată. Acest lucru se datorează faptului că organismul încearcă să vă ridice temperatura pentru a aborda cauza infecției. Persoanele răcite din cauza febrei se vor simți în continuare fierbinți la atingere și ar trebui să se îmbrace în haine ușoare.

Roșeața -  Multe persoane cu febră se confruntă cu înroșirea sau obrajii roșii. Acest lucru se întâmplă atunci când organismul deschide vase de sânge - un proces cunoscut sub numele de vasodilatație - care crește fluxul de sânge către piele și provoacă înroșirea.

Transpirație și deshidratare -  Multe persoane se confruntă cu transpirație febrilă, care este încercarea organismului de a regla temperatura și de a se răci, dar poate fi periculos dacă nu bei suficientă apă. „Cu temperaturi mari, putem pierde o cantitate semnificativă de lichid prin transpirație”, spune Jordana Haber, MD. Dacă aveți impresia că aveți febră, urmăriți semnele de deshidratare, inclusiv gura uscată, setea excesivă sau confuzia.

Când să solicitați asistență medicală în caz de febră

În general, este mai important să monitorizați simptomele febrei și severitatea acestora.

Copiii aleargă deseori cu febră ridicată, dar acționează normal. În acest caz, probabil că nu au nevoie de îngrijiri medicale. Cu toate acestea, cineva cu simptome severe - precum confuzie semnificativă sau probleme cu respirația - ar trebui să solicite asistență medicală chiar dacă are febră scăzută.

În general, persoanele care au probleme cu respirația, erupții cutanate sau febră mai mare de 37 ° C trebuie să se adreseze medicului. Conform experților, cei care au febră și o expunere cunoscută la cineva cu COVID-19 ar trebui, de asemenea, să solicite asistență medicală.

Foto: Shutterstock

Trending Review cu Daragiu - Episodul 22

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni