ß
În vreme ce Organizația Mondială a Sănătății ne anunță că pandemia de coronavirus se “accelerează”, fiind înregistrate peste 300.000 de cazuri la nivel mondial, e important să vedem și aspectele pozitive în aceste vremuri grele. Din totalul de îmbolnăviri la nivel mondial, peste 100.000 de oameni au reușit să se recupereze după infecția cu coronavirus.
În plus, în Italia este a doua zi consecutivă în care numărul deceselor sunt în scădere, deși totalul este unul alarmant: pe 23 martie au fost raportați 602 morți.
În China au fost raportate 78 de cazuri noi, însă dintre acestea 74 au fost “importate” de la persoane venite din afara țarii.
Din păcate, în Romania numărul deceselor a ajuns la 8, dintre care 6 au avut loc în ultimele 24 de ore.
Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a catalogat evoluţia pandemiei drept "sfâşietoare" şi a precizat că numărul infecţiilor în rândul medicilor şi personalului sanitar este alarmant. Când oamenii care au grijă de bolnavi se îmbolnăvesc la rândul lor, mai mulţi oameni vor muri, a avertizat Tedros.
China a raportat marţi 78 de cazuri de COVID-19, majoritatea contaminări importate din străinătate, provocând temeri legate de un nou val de contagiune, scrie Agerpres.
Pe de altă parte, au fost înregistrate şapte decese, potrivit bilanţului oficial al Ministerului Sănătăţii. Toate au survenit la Wuhan, leagănul pandemiei, unde un nou caz a fost semnalat după cinci zile fără contaminări suplimentare.
Numeroase oraşe au adoptat reguli stricte pentru a-i pune în carantină pe noii sosiţi. Cu începere de luni, toate zborurile internaţionale cu destinaţia Beijing trebuie să facă escală în prealabil pe alt aeroport chinez unde pasagerii sunt supuşii depistării virusului.
Cu peste 80.000 de cazuri şi 3.277 de decese anunţate oficial, China este a doua ţară cea mai grav afectată la nivel mondial de noul coronavirus după Italia. În total, au fost semnalate 427 de contaminări importate.
Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia a ajuns luni la 6.077, după ce alte 602 persoane au murit în ultimele 24 de ore, cifră totuşi în scădere pentru a doua zi consecutiv, potrivit Protecţiei Civile italiene.
În acest timp numărul total al cazurilor de COVID a urcat în această ţară la 63.927, cu 4.790 mai multe faţă de duminică, iar cel al vindecărilor este de 7.423.
De asemenea, numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, cifră urmărită cu atenţie din cauza lipsei de paturi de terapie intensivă, a crescut cu 6,5%, ajungând la 3.204.
În România, până la data de 23 martie 2020, ora 13.00, erau confirmate 576 de cazuri de infecţie cu noul Covid-19 (SARS-CoV-2), cu 143 mai multe decât raportarea din ziua precedentă.. De asemenea, 5.066 se aflau în carantină, iar 72.247 se aflau în izolare la domiciliu, potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).
Astfel, cu peste 500 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, România a devenit la 23 martie zonă galbenă.
Cu cât trec orele, situaţia îmbolnăvirilor şi deceselor în România provocate de COVID-19 se agravează. Avem 576 de persoane infectate, 8 oameni au murit, 6 dintre ei în doar 24 de ore.
După China și Italia, Statele Unite au urcat pe locul 3 în topul celor mai afectate țări de coronavirus. SUA are un total de peste 46.000 de infectări, dintre care 582 decese.
Statele Unite sunt urmate de Spania, Germania, Iran și Franța ca și număr de cazuri de coronavirus.
Gallery