Asistăm la acest scenariu teribil al unui virus care închide firme și îi trimite pe angajați acasă. Acolo unde se poate pune în practică tele-munca, angajatorul asigură materiale, resurse, nu însă și un scaun potrivit și un birou amenajat.
Chiar dacă muncesc de acasă, angajații sunt la fel de preocupați de stilul sedentar, de orele petrecute în șezut, de nevoie de confort și de postura pe care o au în fața laptopului.
Pentru cei care au în repetate rânduri ocazia de a munci de acasă, poate că investiția într-un scaun de birou este mai mult decât justificată. Ce spun specialiștii:
Spatele trebuie să fie lipit de scaun atunci când stăm în fața laptopului. Coatele vor fi îndoite la 90 de grade, astfel încât antebrațul și mâna să formeze o linie dreaptă. Distanța optimă față de monitor este de 40-50 cm.
Cum credem că este confortabil de lucrat acasă
Spre deosebire de indicațiile specialiștilor, tindem să credem că a sta întins pe canapea, cu picioarele relaxate este mai bine. Total greșit. Au de suferit ochii, vederea obosește, spatele și mai ales coloana suferă.
E drept, munca trebuie să fie dispusă pe ore astfel încât să avem și pauze corespunzătoare. Poate fi adoptată și munca din picioare, alternând cu orele de stat în șezut.
Scaunul, cheia confortului
Scaunele ergonomice sunt la mare căutare, cele care de altfel promit să ofere condiții optime pentru utilizator. Pentru maximum de confort, acestea ar trebuie să fie nu doar estetice, ci bine gândite: cu șezut și spătar mai moale, din materiale durabile, dar care nu rețin mirosuri neplăcute, să aibă cotiere, să se ajusteze pe înălțime, reglabil, cu tetiera de ce nu, cu roți pentru mișcări variate imediat. Gama de scaune pentru birou de pe inegal.ro este recomandată celor care doresc să facă o investiție rentabilă.
Atenție la ce anume achiziționați. Multe dintre magazine afișează oferte de scaune ergonomice, însă în realitate nu orice este potrivit. Spre exemplu, acordați importanţă spătarului, care ar trebui să fie ușor bombat, astfel încât să respecte curbura naturală a coloanei. În alte cazuri vorbim și despre posibilitatea de a fixa un accesoriu pe spătar, care să susțină zona lombară.
Altfel spus, scaunul ideal este cel care se poate adapta la forma, la înălțimea utilizatorului, pentru ca poziția pe care acesta o adoptă să îi fie cât mai confortabilă.
Alternați cu munca în picioare
Și aici însă există o serie de sfaturi. Spre exemplu, laptopul trebuie să fie la înălțimea potrivită pentru că în caz contrar va exista tendința de a sta aplecați, iar durerea de ceafă și spate sunt consecințe ulterior.
Pentru că biroul de acasă vă permite să alegeți un design după bunul plac, dar care poate trebuie să țină cont și de designul de interior, oferiți-vă plăcerea de a alege. În cadrul magazinului online inegal.ro regăsim variante diverse, la prețuri echitabile.