Adori să pleci în vacanțe prelungite cu familia, dar detești să te pregătești de plecare pentru că niciodată nu reușești să aranjezi toate bagajele în mașină?
Dacă răspunsul este afirmativ, nu ești singurul, iar noi ne-am gândit să te ajutăm să îndrepți lucrurile, cu câteva sfaturi practice.
Folosește o mașină de familie
Atunci când călătorești singur, nu ai nevoie de o mașină foarte spațioasă pentru a lua cu tine toate bagajele necesare, dar lucrurile se schimbă dacă pleci la drum cu întreaga familie.
O mașină sport sau una de oraș nu sunt cele mai potrivite modele în acest caz, pentru că au un spațiu limitat pentru depozitarea bagajelor.
Pentru astfel de călătorii, ai nevoie de o mașină de familie, aceste modele fiind dotate cu un portbagaj spațios și oferind suficient loc în habitaclu pentru confortul pasagerilor. Dacă nu deții o mașină de familie, poți închiria una pentru perioada vacanței, pentru a putea lua cu tine toate bagajele.
Fă-ți bagajele din timp
Pregătirea bagajelor pentru o călătorie lungă trebuie să înceapă cu câteva zile înainte de data plecării, pentru a nu intra apoi în criză de timp. În acest mod, vei avea timpul necesar pentru a face o listă cu lucrurile pe care le veți lua cu voi, care trebuie împachetate cu grijă înainte de a fi puse în bagaje.
Dacă le vei înghesui de-a valma în genți sau le vei arunca pur și simplu în portbagaj, în mod sigur, multe din ele vor rămâne pe dinafară.
Gențile de voiaj, mai practice decât trolerele
Trolerele sunt ideale atunci când călătorești cu avionul sau cu autocarul, pentru că le poți transporta cu ușurință datorită roților cu care sunt prevăzute.
Aceste mijloace de transport dispun și de spații de depozitare generoase, așa că așezarea bagajelor nu este o problemă, dar altfel stau lucrurile când pleci la drum cu propria mașină. Vei constata cu această ocazie că un troler nu este maleabil, nu poate fi așezat în orice poziție și ocupă prea mult spațiu.
În loc de trolere, este mult mai practic să folosești genți de voiaj, de mărime medie, care au aceeași capacitate, dar sunt mult mai maleabile.
Pregătirea mașinii
Odată făcute bagajele, poți trece la pregătire mașinii pentru a optimiza spațiul de depozitare disponibil. În primul rând, trebuie să lași acasă lucrurile pe care le ții în portbagaj, dar de care nu vei avea nevoie în concediu.
De asemenea, aruncă o privire și în interiorul mașinii, pentru a identifica eventualele obiecte de care te poți lipsi pentru a crea mai mult spațiu.
Este momentul să instalezi o plasă pentru portbagaj care are rolul de a stabiliza bagajele din portbagaj, astfel încât acestea să nu se miște în toate părțile pe parcursul călătoriei. Totodată, dacă dispui și de un portbagaj exterior, îl poți monta pe mașină, pentru a beneficia de mai mult spațiu de depozitare.
Cum să-ți încarci bagajele în portbagaj
Deși pare extrem de simplă, această operațiune se face ținând seama de câteva reguli, pentru a putea profita la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție.
Mai întâi se așează în portbagaj bagajele cele mai voluminoase, cu mânerele către exterior, pentru a fi mai ușor de manipulat. În funcție de spațiul rămas, se așeză bagajele mai mici, dar înainte de asta trebuie să te asiguri că lucrurile de strictă necesitate se află în aceste bagaje, pentru a putea ajunge mai ușor la ele.
Pe extremitățile portbagajului, care sunt mai înguste, poți depozita încălțăminte, un ghiozdan sau o geantă de mai mici dimensiuni.
Dacă vezi că portbagajul este plin, dar au mai rămas pe dinafară câteva lucruri, acestea pot fi depozitate pe locurile libere de pe bancheta din spate, dar și în spațiul dintre aceasta și scaunele din față.
După ce ai finalizat încărcarea bagajelor, asigură-te că nu ai uitat nimic, apoi poți porni la drum cu familia către destinația mult așteptată.