• PRO TV
  • (P) 9 lucruri care îți afectează profitul restaurantului

(P) 9 lucruri care îți afectează profitul restaurantului

(P) 9 lucruri care îți afectează profitul restaurantului

Ți-ai deschis recent un restaurant? Dacă da, probabil ai observat că în această afacere sunt mai multe cheltuieli decât ai crezut inițial. Iată nouă lucruri care îți afectează profitul într-un mod negativ!

1. Meniul

Deși te-ar putea tenta ideea de a crea un meniu cu multe feluri de mâncare, această tactică nu aduce rezultate. Motivul constă în faptul că oamenii nu vor să fie copleșiți de opțiuni când vin să ia masa în oraș. Pe lângă asta, se creează dificultăți și pentru bucătari. Aceștia nu vor putea să facă preparate bune la gust, fiindcă nu vor avea focus. Creează un meniu restrâns! Cu ajutorul acestuia, clienții tăi vor fi mai hotărâți și vei putea în același timp să renunți și la o parte din ingredientele comandate de la furnizori.

2. Competiția

Cu ce este restaurantul tău diferit de celelalte? Dacă nu poți răspunde la o astfel de întrebare, nici oamenii nu vor avea un motiv să te aleagă pe tine. Analizează competiția și creează o strategie prin care să te diferențiezi de aceasta! Poate ai putea să vii în plus cu alte tipuri de mâncăruri, să folosești altă muzică sau să vii cu prețuri și oferte ce nu sunt disponibile în alte părți.

3. Contabilitatea 

Cifrele din afacere vor fi mici la început. Însă, odată cu trecerea timpului, vor veni mai mulți clienți și vei realiza că o să ai nevoie de un sistem avansat pentru a gestiona localul.

De aceea, investește încă de pe acum în programe de gestiune HoReCa. Prin intermediul acestora, vei avea acces la toate datele din restaurant și se vor comite mai puține greșeli.

Masa se va putea aloca atât la preluarea rezervării, cât și mai târziu pentru o reorganizare a sălii. De asemenea, sistemul de plăți este modern și flexibil, iar comenzile pot fi făcute cu numerar, card, vouchere și tichete. Cu alte cuvinte, contabilitatea va deveni mai ușoară și o să poți să-ți extinzi afacerea în funcție de rapoartele pe care le vei obține.

4. Personalul

Chiar dacă vei găsi persoane dornice de muncă, nu este recomandat să angajezi pe oricine. Pentru a crea o experiență plăcută celor ce îți trec pragul, ai nevoie de un personal calificat. Ospătarii și bucătarii trebuie să aibă pregătire în domeniu, fiindcă altfel nu vor reuși să lase impresia potrivită. 

5. Aspectele legale

Un restaurant are nevoie de diferite autorizații și trebuie să respecte anumite reguli pentru a putea opera în mod legal. Rezervă-ți timp pentru a te ocupa de acest aspect! Amenzile pentru nerespectarea prevederilor legale pot ajunge la costuri ridicate, însă le vei putea evita dacă te consulți cu un specialist.

6. Marketingul

Un restaurant este o afacere și are nevoie de promoție pentru a atinge un număr mare de clienți. Prin urmare, nu te baza pe faptul că lumea va afla pur și simplu de tine.

Investește în marketing și promovează-te la posturile de TV și radio locale. În cazul în care bugetul tău nu este mare, îți poți face și o pagină de Facebook sau un site, unde să-i targetezi pe cei din orașul tău.

7. Procesele de lucru

Pentru a-ți face restaurantul să funcționeze într-un mod eficient, trebuie să creezi o serie de reguli stricte și procese detaliate pentru fiecare activitate.

Stabilește normele de sănătate și igienă, alături de instrucțiunile pentru prepararea alimentelor și a celor pentru folosirea echipamentului și servirea clienților. Documentează apoi toate informațiile și împarte-le cu echipa, pentru ca aceasta să le poată urma.

8. Clienții

Un restaurant făcut pentru toată lumea nu obține mult profit! În mod contrar, ai nevoie de o categorie specifică de clienți. Pentru a-i face pe aceștia să simtă că localul este perfect pentru ei, creează un concept în jurul căruia să fie creat decorul, meniul, muzica și restul elementelor ce țin de branding.

9. Managementul

Deoarece conducerea unui restaurant este complicată, nu ar trebui să fii doar tu la ea. Angajează un manager cu experiență, care să își dea interesul și să se ocupe de toate aspectele. Acesta îți va ajuta angajații să fie productivi și va ști ce modificări sunt necesare pentru a-ți crește afacerea. 

Cum să-ți mărești profitul în restaurant

Industria alimentară este dificilă, fiindcă există multă competiție și îți trebuie experiență pentru a putea rezista pe piață. Totuși, în orice afacere există unele lucruri pe care le poți face pentru a-ți mări profitul. Aplică sfaturile de mai sus și vei reuși și tu asta!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni