ß
Xiaomi ne-a obișnuit pe toți cu prețuri accesibile pentru întreaga listă de modele, iar motivele pentru care chinezii promovează o astfel de ofertă avantajoasă nu sunt puține.
Unul dintre acestea: prețul de producție foarte mic, comparativ cu alte companii de telefonie mobilă, fapt ce le permite utilizatorilor să aibă acces la tehnologii de top, contra unui cost de achiziție redus.
În continuarea acestei idei, antreprenorul chinez Lei Jun, co-fondatorul companiei, a anunțat că Xiaomi Technologies va deschide prima unitate de asamblare în Angola, țară din regiunea centrala a continentului african.
Parteneriat cu o fabrică angoleză
Zvonurile indică faptul că noul Xiaomi Mi Note 10 se va număra printre primele modele ale brandului ce vor fi asamblate în noua facilitate deschisă în Angola. Partenerul angolez al celor de la Xiaomi, compania locală Fonecom, a declarat ca o nouă linie pentru asamblarea unor anumitor modele va fi gata până la mijlocul acestui an.
De ce au ales cei de la Xiaomi această țară pentru asamblarea unei ponderi însemnate din întreaga lor producție de telefoane mobile? Motivul este unul cât se poate de simplu: popularitatea uriașă a brandului în această regiune a țării, motiv pentru care producătorul chinez a deschis și o serie de magazine Mi Store. Așadar, strategia din spatele acestei inaugurări are ca scop inundarea cu preturi mici la telefoanele Xiaomi, pe zonele mid, low și high ale segmentului local de device-uri mobile.
Piese aduse din China, asamblate în Angola
În continuare, componentele viitoarelor modele Xiaomi vor fi produse integral în China, urmând ca transportul acestora să se realizeze pe mare, până la unul dintre cele mai accesibile porturi de pe țărmul continentului african.
Noua unitate va permite asamblarea unui număr de aproximativ 100.000 de unități în fiecare an, iar totalul investiției (costurile vor fi suportate de ambele părți) se ridică la o cifră de aproximativ 1.5 milioane USD.
Telefoane Xiaomi realizate în inima continentului african
Această inițiativă are la bază asamblarea a trei modele diferite de Xiaomi în noua fabrică din țara africană, destinate principalelor segmente de target - low, mid, high - chiar dacă încă nu se cunoaște cu exactitate care sunt acestea.
“Până la finalul primelor șase luni din 2020, vom avea deschise cinci magazine noi Mi Store, pentru comercializarea telefoanelor mobile Xiaomi, în principalele orașe din Angola: două magazine în Luanda, unul în Lubango, unul în Benguela și altul în Cabinda” - Horacio Moniz, reprezentantul companiei Fonecom.
Întrebarea ce stă pe buzele tuturor este următoarea: vor cunoaște device-urile mobile Xiaomi același succes pe care l-au înregistrat în India? Poate fi acest mix (tehnologie de top-prețuri mici la telefoanele Xiaomi) unul câștigător, mai ales în țări aflate în curs de dezvoltare?
Este Xiaomi încă un exemplu de brand chinezesc de telefonie mobilă ce poate face o figură la fel de frumoasă ca Huawei? Viitorul este unul cât se poate de promițător pentru această colaborare pe care cele două companii o pregatesc, pe un continent în care tehnologia își face, încet dar sigur, loc în viețile oamenilor.