ß
  • PRO TV
  • (P) Nu lăsa apa dură să se instaleze în locuința ta - află cum o poți ține la distanță!

(P) Nu lăsa apa dură să se instaleze în locuința ta - află cum o poți ține la distanță!

(P) Nu lăsa apa dură să se instaleze în locuința ta - află cum o poți ține la distanță!

După cum prea bine știm, cel mai simplu mod prin care putem observa prezența apei este să fim atenți la depunerile de calcar, să le identificăm rapid.

Calcarul duce la defectarea mașinilor de spălat vase și rufe, dar și la denigrarea aspectului imaculat al obiectelor sanitare. Cum face toate aceste lucruri? Ei bine, apa dură are în compoziția sa săruri de Calciu și Magneziu cu mult peste cantitatea normală, pragul normal.

Chiar și așa, apa dură poate fi „mai” dăunătoare și „mai puțin” dăunătoare. Mai exact, în funcție de natura ionilor de Calciu și Magneziu din compoziția sa, apa dură se împarte în: apă cu duritate temporară, caracterizată de un conținut extrem de ridicat de hidrocarbonat de calciu și hidrocarbonat de magneziu, și apă cu duritate permanentă, cea a căror săruri de calciu și magneziu nu sunt eliminate nici măcar prin fierbere.

Tot ce trebuie să știm despre apa dură

Apă dura se exprimă prin grade germane de duritate. Aceste grade se pot exprima la rândul lor prin alte moduri, mai exact prin corespondență: unui grad de duritate german îi corespund 1,79 grade franceze care sunt echivalentul a 1,25 grade engleze.

Multe dintre problemele cu care apa dură vine la pachet ne sunt cunoscute. În principal, apa dură atacă obiectele sanitare și creează următoarele probleme:

- Depuneri vizibile de calcar pe robineți și chiar pahare ce au intrat în contact periodic cu apa dură;

- Înfundarea în timp a țevilor;

- Defectarea mașinii de spălat rufe sau vase din cauza depunerilor excesive de piatră, calcar;

- Îngreunarea transmisiei căldurii prin țevile centralei termice și chiar defectarea sistemului de încălzire.

Dedurizatorul de apă – soluția cea mai potrivită pentru a ține apa dură la distanță!

Dedurizatorul de apă este cel care ne poate scăpa de toate aceste depuneri de apă dură. El este compus din trei elemente principale: vasul din fibră de sticlă cu rășină cationică, vana de control și vasul de sare.

Fiecare dintre aceste trei elemente au un rol bine definit. De exemplu, de reținerea ionilor de Calciu și Magneziu se va ocupa rășina cationică, cea localizată în vasul din fibră de sticlă. Bineînțeles, întreaga activitate a acestor componente va fi controlată de vana de control.

De fiecare dată când rășina cationică se va umple cu ioni de Calciu și Magneziu, vana de control va da start procesului de curățare a rășinii, folosindu-se de vasul care adăpostește apa cu sare. Detalii mai în amănunt despre cum funcționează un dedurizator de apă, dar și despre cu se montează se regăsesc pe imaconcept.ro.

Nu cred că mai trebuie să stăm prea mult pe gânduri atunci când vine vorba despre o astfel de achiziție. Să nu uităm că apa dură este cel mai mare inamic al electrocasnicelor noastre, dar și al obiectelor sanitate. Folosind în dedurizator vom fi siguri că acestea se află în siguranță, departe de contactul cu apa dură.

Nu în ultimul rând, apa dură nu este prietenoasă nici cu pielea, fiind cea care o crapă și o asprește de cele mai multe ori. Pe imaconcept.ro se regăsesc o mulțime de dedurizatoare de apă – aliatele noastre de temut în lupta cu apa dură și pagubele sale!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni