ß
Cântatul la chitară este o adevărată artă, care te disciplinează, îți amplifică puterea de concentrare și te face să descoperi note muzicale care îți vor mângâia sufletul.
Chitara, alături de mandolină, bonjo și harpă, sunt printre cele mai vechi instrumente muzicale care apar menționate în scrierile istorice. De-a lungul timpului, aspectul primului din listă a suferit câteva modificări, dar principul de baza a rămas neschimbat.
Prin ciupirea corzilor cu degetele, acestea vor vibra, emițând, astfel, sunete, datorită cutiei de rezonanță. Cântatul la chitară este destul de complex, necesitand un strop de talent si foarte mult timp alocat pentru exersare.
1. Creează-ți mediul propice pentru învățare
Te-ai întrebat vreodată de ce marii artiști caută să fie într-un loc special când vor să devină creativi? Află că mediul în care te afli ajută la îmbunătățirea puterii tale de concentrare. Este important că, atunci când vrei să cânți la chitară, să nu ai pe lângă tine niciun element care să-ți fure atenția.
De aceea, este recomandat că să lași celularul în altă încăpere, pentru că, altfel, vei fi tentat să-ți verifici notificările. Vei avea nevoie de o camera curată și luminată natural. Scoate perdelele întunecate și lasă razele soarelui să pătrundă prin fereastră și să cuprindă fiecare colțișor. De asemenea, un alt aspect foarte important este ca în interior să fie o temperatură ambientală de până la 22 grade Celsius.
2. Mănâncă mai multă ciocolată
În special ciocolata neagră, cu un conținut ridicat de cacao, va duce la îmbunătățirea performanțelor de învățare și la reglarea nivelului de stres datorită prezenței flavonoidelor, care sunt foarte buni antioxidanți. Înainte de a exersa cântatul la chitară, mănâncă 2-3 pătrățele. Efectele acesteia vor fi vizibile și te vor ajuta să-ți menții puterea de concentrare.
3. Practică înotul
Practicând înotul te vei relaxa complet, lăsându-ți corpul să plutească pe apă, intrând, astfel, într-o stare generală de bine, similară meditației, care diminuează nivelul de anxietate. După ce pleci de la orele de chitară, poți trece pe la bazin pentru câteva ture. Te vei simți revigorat, vei înțelege mai repede notele muzicale și vei fi creativ acasă când vei exersa singur.
4. Odihnește-te corespunzător
Dumnezeu a creat lumea în șase zile și în cea de-a șaptea s-a odihnit. Asta înseamnă că nici tu nu vei putea să obții rezultate fără un somn odihnitor de minim șase ore pe noapte. Nu exersa când simți că ești obosit, pentru că surmenajul nu ajută la îmbunătățirea modului de învățare, ci, din contra. Culcă-te devreme și trezește-te devreme. Doar așa te vei bucura de cele mai bune ore de somn și vei avea o capacitate mare de concentrare pe timpul zilei.
5. Impune-ți un program pe care să-l respecți
Pentru a avea succes în orice proiect în care te implici, e bine să ai un program bine stabilit, pe care să-l respecți cu cât mai multă acuratețe. Pentru a învață mai repede, stabilește câte ore pe zi vrei să aloci exersării cântatului la chitară, notează-le în calendar și încearcă, pe cât este posibil, să ții cont de ele. Rezultatele de îmbunătățire se vor vedea imediat.
Respectând aceste sfaturi, vei avea parte de o mai bună putere de concentrare, ceea ce va face să înțelegi mai bine notele muzicale și să înveți să cânți la chitară melodii mult mai complexe.
Sursa foto: unsplash.com