ß
  • PRO TV
  • Coreea de Nord, acuzată că ascunde cazurile de coronavirus. Oficial coreean, executat pentru că a fugit din carantină

Coreea de Nord, acuzată că ascunde cazurile de coronavirus. Oficial coreean, executat pentru că a fugit din carantină

Coreea de Nord, acuzată că ascunde cazurile de coronavirus. Oficial coreean, executat pentru că a fugit din carantină

Coreea de Nord este acuzată de ar ascunde mai multe cazuri de coronavirus, după ce oficialii din această țară au fost văzuți purtând măști în cadrul unei întâlniri importante. Mai mult, s-a aflat că un oficial nord coreean, suspect că ar avea coronavirus, a fost executat de regimul de la Phenian din cauza că ar fi ieșit nepermis din carantină ca să meargă la o baie termală. 

Experții sunt de părere că regimul condus de Kim Jong-Un ascunde faptul că în Coreea de Nord ar exista infecții cu coronavirus pentru a nu se face de râs la nivel internațional.

“Având în că regimul lui Kim depinde de schimburile ilegale cu China pentru a supraviețui este clar că virusul a ajuns și în Corea de Nord”, spune un specialist citat de Daily Mail. 

Coreea de Sud a raportat cazuri multiple de coronavirus la vecinii din Nord și chiar posibile morți.

Tot sud coreenii sunt cei care au venit cu informația că un oficial nord coreean a fost executat pentru că a părăsit carantina pentru a merge la o baie publică. Acesta ar fi călătorit de curând în China. A fost arestat imediat și apoi executat.

Citeste si: Record de morți cauzate de coronavirus într-o singură zi. Când cred specialiștii că va fi eradicat virusul

Un român, depistat cu coronavirus

Un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus), a anunțat joi Ministerul Afacerilor Externe.

Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii, precizează MAE.

Numărul celor decedați din cauza coronavirus a ajuns la aproape 1400

Bilanţul epidemiei provocate de noul coronavirus, revizuit de China în urma eliminării "duplicatelor" din statistici, s-a apropiat vineri de 1.400 de morţi, în timp ce Statele Unite au deplâns o "lipsă de transparenţă" din partea Beijing-ului, informează AFP, citat de Agerpres.

Circa 64.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate până în prezent în China continentală (excluzând Hong Kong-ul şi Macao), potrivit cifrelor oficiale, marcând o explozie în ultimele două zile din cauza extinderii definiţiei cazurilor de infectare.

Comisia Naţională de Sănătate din China, care acţionează ca un minister, a raportat vineri 121 de noi decese în ţară în ultimele 24 de ore, însă a retras din bilanţul la nivel naţional 108 decese recenzate anterior în provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei.

Comisia justifică această revizuire prin "duplicatele din statistici", constatate după "verificări". În urma acestora, bilanţul epidemiei la nivel naţional a fost redus la 1.380 de morţi.

Vezi VIDEO: TOTUL DESPRE CORONAVIRUS

După ce iniţial a felicitat Beijing-ul pentru felul profesionist în care a gestionat epidemia, Casa Albă s-a distanţat vizibil joi.

"Suntem puţin dezamăgiţi de lipsa de transparenţă din partea chinezilor", a declarat presei Larry Kudlow, principalul consilier economic al preşedintelui Donald Trump. "Este Biroul politic (organul de conducere al Partidului Comunist, n.r.) cu adevărat onest cu noi?", s-a întrebat oficialul american.

El a regretat în special că Beijingul a respins propunerile insistente ale Washingtonului de a trimite experţi americani în China: Autorităţile chineze "nu ne lasă să mergem", a insistat Kudlow.

Nu exista încă vaccin pentru coronavirus

În prezent, nu există vaccin pentru coronavirus. Pacienţii sunt trataţi în spital şi ţinuţi în carantină pentru prevenirea răspândirii virusului.

OMS a notat pe siteul său: ''Până în prezent, nu există niciun medicament specific recomandat pentru a preveni sau trata noul coronavirus. Cu toate acestea, cei infectaţi cu 2019-nCoV ar trebui să primească îngrijiri adecvate pentru ameliorarea şi tratarea simptomelor, iar cei cu semne de boală gravă ar trebui să beneficieze de îngrijire optimă de susţinere. Unele tratamente specifice sunt în curs de investigare şi vor fi testate prin studii clinice. OMS ajută la coordonarea eforturilor de dezvoltare a medicamentelor pentru tratarea nCoV împreună cu o serie de parteneri''.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni