ß
Vrei să te asociezi cu cineva pentru a-ți crește afacerea? Înainte de a face acest lucru, ar fi bine să analizezi caracteristicile viitorului tău partener.
Iată de ce trebuie să ții cont pentru a fi sigur că ai făcut o alegere bună!
1.Verifică istoricul companiei
După ce ai bătut palma cu un colaborator, ce faci dacă descoperi că firma acestuia este insolvabilă sau nu funcționează în mod legal? În mod sigur o astfel de experiență va fi neplăcută și te va afecta în mod negativ.
Din fericire, poți verifica istoricul oricărui brand cu care urmează să colaborezi, pe Termene.ro. Acordă atenție și portalurilor industriale, deoarece feedback-ul dat în trecut te va ajuta să-ți faci o idee mai clară cu privire la cel cu care o să lucrezi.
Un colaborator serios este înregistrat pe piață, funcționează legal și este plătitor de TVA! Dacă nu sunt respectate aceste criterii, mai mult ca sigur nu ai de-a face cu cineva de încredere.
2.Ia-ți măsuri de precauție
Chiar dacă alegi o persoană pe care crezi că te poți baza, ține minte că aceasta poate decide mai târziu să renunțe la parteneriat.
Ar fi bine să-ți faci un plan și să încheiați un contract de la bun început, unde să fie stabilit clar ce se va întâmplă în această situație. Astfel, nu vei fi luat prin surprindere și vei putea trece peste un asemenea scenariu mai ușor.
3.Asigură-te că aveți aceeași viziune
În orice afacere există scopuri care trebuie atinse! Acest lucru nu va fi însă posibil dacă tu și partenerul tău nu puteți discuta, în așa fel încât să înțelegeți fiecare punctul de vedere al celuilalt. Găsește pe cineva care are o viziune similară cu a ta, pentru a-ți duce compania în direcția potrivită.
4.Caută pe cineva care să acopere lipsurile în afacere
Deși ai putea fi tentat să devii partener cu o persoană care seamănă cu tine, aceasta nu este neapărat o strategie bună. Pentru a-ți dezvolta afacerea, ai nevoie de cineva care deține un set de abilități diferite de ale tale.
Dacă ești o persoană creativă, îți trebuie un partener care să fie bun la partea de execuție. Sau în cazul în care ești priceput la networking, poate ai nevoie de un partener priceput la vânzări. Cât timp calitățile voastre se completează, creșterea afacerii va fi mult mai simplă.
5.Alege-ți un partener pasionat de ceea ce face
Deși pasiunea nu e totul în afaceri, acest element contează. Un partener trebuie să aibă interes și experiență în domeniul în care activează. În caz contrar, acesta s-ar putea să nu muncească la fel de mult că tine și pot apărea mai târziu conflicte.
6.Ține cont de resursele financiare
Când începeți colaborarea, verifică dacă partenerul tău are capital pentru creșterea afacerii și dacă este dispus să-l investească.
Nu te asocia cu cineva care deține o companie aflată în mijlocul unei crize financiare, deoarece această persoană probabil nu știe să-și gestioneze corect finanțele și nu te va putea ajuta nici pe tine cu asta.
Caută pe cineva stabil financiar! De asemenea, asigură-te că este o persoană care-și poate asuma riscuri, deoarece uneori și acestea vor fi necesare.
7.Colaborează cu un partener de afaceri stabil emoțional
Dacă partenerul tău nu face față stresului când întâmpină dificultăți în viața personală, nu va putea face asta nici când lucrează la afacere.
O persoană instabilă emoțional nu-și poate menține focusul pe termen lung și ia decizii pripite, bazate pe frică sau grabă. Totuși, în afaceri este nevoie de o atenție îndelungată, iar gândirea trebuie să fie obiectivă și pe termen lung. De aceea, încearcă să găsești o persoană care își poate gestiona emoțiile.
Ești gata să creezi o relație durabilă de parteneriat?
Înainte de a colabora cu alt om de afaceri, trebuie să îi studiezi acestuia comportamentul și modul de gândire. Asigură-te că ai de a face cu cineva de încredere și care își va îndeplini responsabilitățile. Ține cont de sfaturile de mai sus și vei alege persoana potrivită!