ß
Mierea este un aliment care nu lipsește din nicio casă.
Fie că o cumpărăm de la supermarket, de la piață sau direct de la un apicultor local, trebuie să recunoaștem că cei mai mulți dintre noi nu ne punem întrebarea dacă este crudă sau procesată.
Ei bine, acest aspect este esențial pentru sănătatea noastră!
Pentru a afla informațiile care ne interesează, vom răspunde la următoarele întrebări: ce este mierea raw și prin ce se diferențiază de cea procesată? de ce ar trebui să o consumăm? de ce să cumpărăm miere crudă de la Republica Bio, ecologică?
Ce este mierea crudă și de ce ar trebui să o consumăm?
Folosită de mii de ani atât ca aliment, cât și ca medicament, datorită calităților sale excepționale, mierea crudă, neprelucrată, este 100% naturală, extrasă la rece și ambalată fără a fi procesată termic, care își păstrează toate proprietățile benefice.
Totodată, este foarte important de știut că mierea raw, naturală, reprezintă cea mai pură formă de miere, care conține particule de polen și propolis ce îi cresc valoarea nutrițională. Având în vedere că nu este încălzită și pasteurizată, își păstrează toate vitaminele, mineralele și fitonutrienții, dar și aroma naturală.
În schimb, varianta sa din comerț, pe care o întâlnim de rafturile magazinelor mari, este procesată termic pentru a deveni fluidă și pentru a putea fi filtrată. Prin pasteurizare, este „curățată” de particulele de polen și propolis și, de asemenea, îi sunt distruse enzimele vii. Altfel spus, în urma procesului termic, aceasta este vitregită de nutrienți și de proprietățile sale terapeutice.
În condițiile în care pe piața de profil există foarte multe produse procesate și chiar contrafăcute, ne punem întrebarea: ce trebuie să facem pentru a nu ajunge să cumpărăm fără să vrem astfel de produse slabe calitativ?
Răspunsul este simplu: să ne procurăm doar produse ce au pe etichetă termenul de „raw” sau „crudă”, exclusiv din magazine de încredere. Ideal ar fi să alegem o miere ecologică sau bio, care este atent controlată și testată pe tot parcursul lanțului, de la producător la distribuitor și vânzător.
Și acum să răspundem la întrebarea: de ce ar trebui să consumăm miere crudă? Ei bine, pentru că:
● Oferă multă energie organismului și întărește sistemul imunitar: datorită conținutului bogat de vitamine și minerale (vitaminele A, B, C, D, K, magneziu, calciu, potasiu, fosfor), mierea eco reprezintă un energizant natural extraordinar;
● Calmează tusea: are nu doar acțiune antitusivă, fluidifiantă şi expectorantă, ci și proprietăți antibacteriene, benefice în ameliorarea durerilor în gât, a laringitei şi faringitei;
● Reglează digestia: este un remediu eficient pentru problemele de digestie. De asemenea, diminuează aciditatea gastrică şi ajută la tratarea ulcerului gastroduodenal;
● Combate oboseala şi insomnia: o linguriță de produs adăugată într-un pahar cu lapte înainte de culcare stimulează corpul să producă mai multă melatonină, favorizând un somn profund;
● Menţine sănătatea pielii şi părului: substanţele nutritive şi antioxidanţii din compoziție ne ajută să avem un aspect tânăr şi sănătos al tenului şi părului;
● Vindecă rănile și arsurile: datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antibacteriene, acest produs grăbește vindecarea rănilor și arsurilor;
● Previne cancerul sau bolile de inimă: antioxidanții pe care îi conține protejează corpul împotriva îmbătrânirii, cancerului sau bolilor de inimă.
De ce să cumpărăm miere raw de la Republica BIO?
Republica BIO este primul magazin bio online din țara noastră care oferă doar produse cu certificare a calității și provenienței emisă de un Organism Certificator European de încredere.
Pe rafturile sale virtuale găsim doar produse verificate, analizate, controlate şi certificate, fără pesticide, fără aditivi și fără organisme modificate genetic.
Ca atare, mierea crudă de la Republica BIO este: certificată ecologic, ceea ce înseamnă că avem garanția unui produs pur și curat; raw (crudă); 100% naturală; produsă în România; certificată și testată împotriva conținutului de pesticide, antibiotice și metale grele; testată și certificată împotriva zahărului adăugat și a adaosurilor folosite pentru falsificarea mierii (glucoză, făină de cereale, amidon, gelatină și clei); nepasteurizată.