• PRO TV
  • (P) Zece sfaturi pentru amenajarea livingului

(P) Zece sfaturi pentru amenajarea livingului

(P) Zece sfaturi pentru amenajarea livingului

Aranjarea mobilierului într-un living poate fi o sarcina descurajantă dacă nu știi de unde să începi.


Când te confrunți cu o camera goală, mobilarea ei într-un mod practic, funcțional, confortabil și plăcut poate părea o sarcina copleșitoare. Din fericire, designerii de interior au conceput o serie de principii simple, ușor de aplicat, care funcționează cu succes.

Pentru a mobilă un living astfel încât el să devină un loc armonios, estetic și util, urmează sfaturile sau regulile următoare și vei vedea că aranjarea mobilierului nu este deloc o sarcina atât de înfricoșătoare cum pare la început.

 

Alegerea punctului focal

Nu subestima niciodată efectul unui punct focal într-o camera. Uneori el apare în mod natural - cum ar fi cazul unei ferește proeminente sau mantaua unui șemineu - în timp ce în alte situații este nevoie să fie creat.

Aceste puncte focale pot fi o stăție de sonorizare, un televizor cu diagonală mare, o canapea inedit colorată, o măsuță spectaculoasă pentru cafea, etc. Indiferent de alegere, odată ce ai luat decizia nu te abate de la ea, așezând restul mobilierului astfel încât să pună în evidență punctul focal și să îl facă cât mai util, mai bine funcțional și mai plăcut.

 

Stabilirea stilului

Când vine vorba despre mobilă și accesorii pentru living, cel mai bine este să alegi stilul și să faci planificările dinainte. Astfel poți să îți dai seama dacă vei avea nevoie de piese noi. Poți folosi un planificator online sau o hârtie și un pix pentru a schița ceea ce vrei să realizezi. Doar așa te vei asigura de realizarea unui design unitar și plăcut. Pentru un efect modern și stilat, poți merge pe ideea unui mobilier de lux.


 

Piesă centrală - canapea / colțar

Piesă centrală inrt-un living este de cele mai multe ori o canapea sau un colțar.

Această este ideală pentru a crea o zona de conversație, atât de importantă într-o camera de zi. Oamenii ar trebui să poată discuta între ei fără să fie nevoiți să strige pentru a se auzi sau să stea în poziții incomode pentru a se putea vedea.

Pozitioneza canapeaua sau colțarul astfel încât persoanele care stau acolo să poate purta conversații plăcute și fără să ridice vocea. Dacă dispui de o camera mare, nu ezită să creezi chiar mai multe zone de conversație. Pentru inspirație poți accesa link-ul

http://www.dorinadimagli.ro/stilul-modern-și-mid-century-style/


 

Alegerea mobilierului

Echilibrul este foarte important în decorarea unei camere și se aplică și asupra alegerii mobilierului și a aranjamentuluui acestuia. Când alegi mobilierul pentru camera de zi, ia în considerare atât dimensiunile cât și modul în care vei amplasa diverse piese.

Asigura-te că nu grupezi toate piesele mici sau mari în aceeași zona sau în aceeași parte a camerei, pentru a nu crea senzația de nesiguranță. De asemenea, asigura-te că există o varietate de forme, adică, dacă ai ales o masă rotundă, scaunele ar trebui să aibă linii drepte.

Pentru living ai nevoie de o masă de cafea mare pe care să o poți așeza în zona de relaxare și conversații, ea aducând funcționalitate și estetică spațiului. Dacă nu poți găși o astfel de masă, poți opta pentru două mese mai mici.


 

Alegerea culorilor

Dacă dispui de un spațiu limitat în living, se recomandă să alegi culori deschise și o schemă monocromă - astfel vei spori senzația de spațiu. Însă, dacă spațiul nu este o problema, poți alege orice culoare îți dorești și chiar accente de culoare pentru anumite zone care să delimiteze cromatic funcționalitatea livingului. Dacă încă nu știi pe ce culori să mergi și ai nevoie de inspirație, accesează linkul

https://www.veranda.com/decorating-ideas/g1638/living-room-ideas/

 

Alegerea covoarelor

Covoarele din living au că scop susținerea mobilierului și trebuie alese cu atenție, în dimensiunile protrivite. Expunerea pardoselii în jurul marginilor camerei este în regulă, doar atunci când folosești un covor pentru zona de conversații, dar asigura-te că el este suficient de mare pentru că toate piesele de mobilier să aibă loc pe el - mese, scaune, canapea, colțar, etc.

Este recomandat că măcar picioarele din față a pieselor mari să stea pe covor - cele din spate pot stă și pe podea, dacă este necesar.


 

Alegerea perdelelor

Perdelele din living nu ar trebui să blocheze lumina naturală. Dacă spațiul este mic, alege perdele asortate cu pereții și fixează-le cât mai aproape de tavan - astfel vei spori senzația de spațiu, ochiul fiind atras pe verticală. Mergi pe materiale care filtrează plăcut lumina, cât mai naturale și mai ușor de întreținut.

 

Alegerea tablourilor

Obiectele atârnate pe perete, că este vorba despre tablouri, oglinzi sau sculpturi, trebuie amplasate strategic și proporțional cu mobilierul. Nu atârna un tablou mic deasupra unei canapele, ci alege o piesă mare care are aproximativ două treimi din lungimea canapelei, sau folosește o grupare de mai multe tablouri mici.

Dacă ești absolut hotărât să folosești un anumit tablou și el este prea mic, te poți gândi să îl așezi într-un cadru mai mare, cu o margine mare în jurul lui. Astfel poți echilibra dimensiunile dintre tablou și canapea.


 

Alegerea decorațiilor

Nu încarcă livingul cu decorațiuni prea multe - el trebuie să rămână un spațiu plăcut, aerisit și confortabil. Pe cât posibil, optează pentru decorațiuni funcționale, cum ar fi o vaza realizată manual de un designer, o lampa de masă cu un picior decorativ, un platou pentru fructe, etc.
 

Alegerea corpurilor de iluminat

Iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente ale unei încăperi, el fiind deseori neglijat. Pentru un living ai nevoie de un amestec de iluminare din tavan cu lămpi de podea, lămpi de masă și aplice. O lampa de podea va arată excelent la capătul unei canapele sau în spatele unui scaun cu accent. Lămpile de masă arată minunat pe mesele de pe lângă perete, pe rafturi și chiar pe mantaua șemineului.

Iluminatul ar trebui să poată fi realizat în mai multe niveluri pentru a fi echilibrat adecvat, așa că alege corpuri de iluminat de înălțimi diferite pe care să le poziționezi în întreagă camera.

Livingul trebuie să fie locul unde îți inviți prietenii sau musafirii pentru a savura o cafea sau o ciocolată caldă, de aceea el trebuie aranjat astfel încât să fie funcțional, plăcut și confortabil. Nu uită că mai mult nu înseamnă întotdeauna și mai bine, așa că încearcă să te limitezi la strictul necesar și să nu încarci inutil această camera de zi.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni