ß
Beneficiile uleiurilor esențiale au început în ultimii ani să fie puternic evidențiate în diferite probleme ale organismului.
Ultimele inovații și cercetări științifice au descoperit beneficiile acestora în cazul problemelor articulare și numai. Dintre uleiurile esențiale prezente pe piață, trei dintre ele sunt cunoscute și folosite pentru proprietățile lor terapeutice.
Uleiul esențial de Nucșoară și valoarea lui pentru sănătate
Atunci când vorbim de uleiuri esentiale nu putem să nu ne gândim și la uleiul esential de nucsoara. Atunci cand e preparat corect, fara solventi, acest ulei are numeroase proprietăți terapeutice.
Istoria consemnează că în momentul în care a fost epidemie de ciumă în Europa, nucșoara se cumpăra cu aur pentru că uleiul de nucșoară are proprietăți dezinfectante și antibacteriene.
În plus, uleiul de nucșoară are proprietăți calmante și sedative, stimulează digestia, ajută la eliminarea gazelor și a toxinelor din corp. Totodată, uleiul de nucșoară are proprietăți expectorante, stimulante și anti-tumorale.
Uleiul de nucă de cocos, un adevărat panaceu al medicinei homeopate
Uleiul de cocoș este singurul ulei vegetal care are cea mai mare concentrație de acizi grași, mai exact 90%. În plus, uleiul de cocos este bogat în acid lauric, caprilic și capric care sunt asimilați rapid în organism și sunt transformați în energie pură.
În plus, ultimele cercetări științifice au arătat că aceste substanțe din compoziția uleiului de cocos au efecte terapeutice puternice și că ridică nivelul colesterolului „bun“. Asta înseamnă că uleiul de cocos este ideal în prevenția bolilor cardiovasculare. În plus, uleiul de cocoș conține cu 10% mai puține calorii față de alte grăsimi vegetale.
Tot uleiul de cocos este bogat în vitamina A, ideală pentru sănătatea sistemului ocular, vitamina C, importantă pentru sănătatea articulațiilor și mobilității și vitamina D, importantă pentru fixarea calciului și sănătatea sistemului osos. Totodată uleiul de cocos conține și minerale precum fier și calciu. În plus, 100 de grame de ulei de cocos are 862 de calorii.
Uleiul de palmier și importanța lui pentru sănătate
Uleiul de palmier conține cantități egale de grăsimi saturate și grăsimi nesaturate. Ca idee, în 100 g de ulei de palmier vorbim de aproape 884 kcal. În plus, această cantitate conține totodată următoarele substanțe: 49,3 g acizi grași saturați, 37 g acizi grași mononesaturați, 9,3 g acizi grași polinesaturați, 15,94 mg Vitamina E, 8 µg Vitamina K, 0,3 mg Vitamina B2 și 0,01 mg Fier.
Efectele și beneficiile uleiului de palmier sunt multiple. De exemplu carotenoidele sunt pigmenții responsabili de culoarea roșiatică a fructului de palmier și a uleiului obținut din acestea. Uleiul nerafinat de palmier este considerat cea mai importantă sursă de carotenoide.
Acestea acționează ca precursori ai vitaminei A, care este recomandată pentru prevenirea problemelor de vedere și a altor boli. În plus este deja cunoscut efectul anti-oxidant al carotenoidelor.
Totodată, uleiul de palmier este o importantă sursă de vitamina E. S-a descoperit de exemplu că vitamina E din uleiul de palmier are multiple beneficii când vine vorba de structura celulelor nervoase, datorită proprietăților neuroprotectoare. Uleiul de palmier este cea mai importantă sursă de tocotrienol (vitamina E) și poate preveni declanșarea accidentului vascular cerebral (AVC).
Dacă nu aveți posibilitatea să folosiți toate aceste trei tipuri de uleiuri în alimentația voastră curentă, există pe piață un supliment - Celadrin care conține o formula unică compusă din cele trei tipuri de uleiuri prezentate, un produs configurat 100% din compuși organici și vegetali.
Vorbim de un produs destinat pentru persoanele care vor să aibă articulații sănătoase, pentru că sănătatea vine de la natură.