Pentru a fi fericit, casă ta nu trebuie să fie un palat din aur. De fapt, ai nevoie doar de ferestre mari, mobila living confortabilă și câteva lucruri pe care să le faci în fiecare zi.
Locuința noastră este o extensie a cine suntem cu adevărat: ceea ce facem între pereții casei ne influențează dispoziția, ne afectează productivitatea și ne formează perspectivele și idealurile asupra vieții. Este demonstrat că putem avea impact asupra fericirii noastre prin adoptarea unor mici obiceiuri care constituie rutină și viață noastră de zi cu zi. Suntem, de fapt, controlați de propria perspectiva asupra vieții. Iată câteva lucruri pe care le poți face zilnic pentru a te simți mai fericit acasă:
Fă-ți patul
Îți petreci o bună parte din viață în dormitor, iar aspectul camerei tale are un mare impact asupra felului în care te simți. Este dificil să te simți calm și relaxat, dacă est înconjurat de dezorganizare. Un pat aranjat, pur și simplu te face mai fericit.
Fă-ți curat în camera
Cum poți să fii fercit atunci când nu îți găseșți cheile sau portofelul? Gândește-te că mergi într-o camera de hotel. Primul lucru care îți atrage atenția este imaginea de ansamblu a camerei: dezordinea înseamnă stres, ordinea înseamnă refugiu. Această rutină este simplă: durează doar câteva minute să-ți ordonezi lucrurile pe care le-ai scos în grabă.
Afișează-ți sentimentele
Unul din motivele pentru care experiențele ne fac mai fericiți că lucrurile materiale se datorează întregului ciclu de emoții pe care experiențele îl oferă: planificarea, așteptarea, bucuria momentului și amintirile. Creează-ți un album de amintiri pozitive pe care să îl așezi în casă, undeva la vedere.
Fii recunoscător
Pur și simplu, înainte de culcare, scrie într-un jurnal o amintire frumoasă din ziua respectivă. Reflectarea și mulțumirea este o parte esențială a fericirii, iar pauzele destinate reflectării asupra unui eveniment pozitiv din fiecare zi cultivă recunoștință. În plus, anii trec, dar amintirile notate în jurnal rămân și te poți bucură de ele cu cât înaintezi în vârstă.
Veselă nu se curată singură, dar îți va plăcea să o faci
Începe să speli vasele. Simte apă caldă care îți calmează mâinile, în timp ce asculți piesă ta preferată. Obișnuim să ne stresăm pentru sarcini mici. Această rutină te va face să înțelegi că sarcinile mici nu sunt atât de greu de realizat.
În timp ce îți bei cafeaua, stabilește-ți un plan pentru ziua respectivă
Mersul la serviciu nu este un plan, este o necesitate. În fiecare dimineață, stabilește-ți un plan sau o intenție pentru ziua respectivă: să fii productiv, să te bucuri de momentele bune, să mulțumeșți celor dragi. Stabilirea unei intenții în fiecare zi, face o diferența uriașă pe parcursul zilei.
Fă mici favoruri pentru colegi, prieteni sau familie, fără să aștepți ceva în schimb
Nimic! Nici măcar o mulțumire! Poți să tunzi gazonul pentru soțul tău, dar nu te aștepta că el să se revanșeze față de ține. Poți face patul pentru soția ta, dar nu încerca să obții un bonus pentru asta. Du gunoiul în locul colegilor de apartament, doar pentru că așa ai vrut. Această rutină este foarte importantă: capacitatea de a cultivă relații sănătoase și puternice este unul dintre factorii contribuitori la fericire și sănătate. Însă, atunci când începi să ții scorul faptelor bune, beneficiul se pierde. Fă bine, că să te simți bine!
Investește bani în lucruri care îți cultivă experiențele acasă
Poți să economiseșți bani pentru un grătar nou, pentru mobilă, pentru o noapte de filme în familie, ceva care te încurajează să te distrezi și să te bucuri de oameni. Planifică un grătar, invită-ți prietenii cei mai apropiați și relaxați-va. ( Și să nu uitați de fotografii, pentru a va aminti vremurile fericite)
Vorbește cu părinții tăi
Dacă nu locuiești cu ei, poți face acest lucru în timp ce faci curățenie, în timp ce faci patul sau în timp ce plimbi câinele. Mesajele nu contează. Trebuie să fii conectat cu părinții tăi și poți face asta doar auzindu-le vocea. Noi, oamenii, suntem ființe sociale și chiar dacă nu ne simțim bine sau chiar dacă suntem în mod natural introvertiți, socializarea cu cei dragi, în special cu părinții, ne face să ne simțim mai bine.