De la sfaturi de igienă, până la demontarea bârfelor: tot ceea ce manichiuristă ta ar vrea să îți spună, dar nu poate.
Îți poți exfolia cuticulele singură, în dus
Este important să îți exfoliezi cuticulele în mod regulat, mai ales dacă pielea ta este, de obicei, uscată. Nu ai nevoie de un kit de unghii că să faci asta și nici nu trebuie să aștepți că manichiuristă ta să facă asta întotdeauna. Pur și simplu, împinge cuticulă cu un bețișor de portocal și freacă circular, în timp ce faci dus. Umezeală va ajută la înmuierea cuticulelor, asfel încât o vei putea curată și îndepărta foarte ușor.
Spală-ți mâinile
Spălatul mâinilor este foarte important. Întotdeauna va fi un miros specific atunci când faci unghiile cuiva. Nici o manichiuristă nu își dorește că tu să mănânci un hamburger și apoi să vii la unghii. Același lucru se aplică și mâinilor foarte transpirate- dacă nu ai timp să faci dus după antrenament, măcar spală-ți mâinile.
Relaxează-te
Pentru că manichiură să iasă perfect, toate zonele unghiei trebuie să fie acoperite complet. Dacă mâinile îți sunt rigide și încordate, abilitățile tehnicianului tău de unghii sunt limitate.
Sărim peste înmuiat
S-ar putea să te simți bine atunci când îți înmoi mainila în apă caldă înainte de manichiură. De fapt, apă umflă unghiile, determinând că ele să se înmoaie și să se exfolieze. În cele din urmă, aderența dintre produse va fi compromisă, ceea ce duce la decojirea lacului de unghii. Unghiile uscate au o aderența mai bună și manichiură rezistă mai mult.
Nu îți tăia unghiile singură
Pentru că, deseori, îți tăi unghiile neuniforme sau, mai rău, mult prea scurte. Nu este doar inestetic, ci poate duce și la durere și infecție. O parte din meseria manichiuristei tale presupune să îți contureze unghiile- deci las-o să o facă.
Nu folosi creme înainte de manichiură cu gel
Aplicarea unei creme pe cuticule îți va păstra pielea moale și va ajută manichiură să dureze mai mult, dar nu și în cazul manichiurii cu gel. Crema va face gelul să se strângă, fiind aproape imposibil de realizat o manichiură în aceste condiții.
Nu merge la o manichiuristă nouă, doar pentru un preț mai mic
Unul dintre cele mai bune indicii că vei avea o manichiură bună este dat de experiență tehnicianului de unghii. Prețul mai ridicat se datorează produselor de calitate, încrederii și experienței acumulate în timp. Dacă îți schimbi manichiurisa doar pentru un preț mai mic, s-ar putea să nu mai beneficiezi de aceleași servicii.
Nu te aștepta să ai unghiile că în pozele de pe internet
Multe dintre acele modele fanteziste de pe rețelele de socializare sunt realizate folosind, produse, instrumente și tehnici speciale. Și dacă soliciți ceva special, discuta cu manichiuristă ta înainte și află dacă poate să îți ofere asta.
Unele culori și modele îți pot face mâinile să pară îmbătrânite
Ține cont de sfatul manichiuristei atunci când alegi culoarea sau modelul unghiilor. Acestea contribuie substanțial la aspectul general al mâinilor tale. Pentru mâinile mai în vârstă, manichiuristă ar putea să recomandă o culoare neutră, cu o formă scurtă și rotundă, astfel vârstă mâinilor nu va atrage atenția - culorile luminoase și detaliile unice nu sunt tot timpul cea mai bună alegere.
Fii deschisă la idei
Clientele flexibile sunt dorința oricărei manichiuriste. Uneori starea unghiei tale sau dimensiunea patului unghial limitează ceea ce manichiuristă poate face. Sigur, dorințele tale contează, dar este important să fii deschisă la compromisuri, dacă nu funcționează exact așa cum ți-ai dorit.
Vino cu o idee
Chiar dacă manichiuristă ta iubește artă de a face unghiile - cu siguranță nu ar face asta dacă nu i-ar plăcea cu adevărat - chiar ajută să ai și tu o ideea solidă sau chiar o imagine cu ceea ce vrei. Uneori, durează chiar și 20 de minute să alegi o culoare sau un model. Timpul trece, iar manichiuristă poate fi nevoită să își decaleze întreg programul (mai ales dacă ai și întârziat puțin).
Între manichiuri, folosește inotdeauna o unghera, niciodată un clește
Poate ți se agață o unghie și ai nevoie să o tăi. Întotdeauna o vei tăia cu unghiera. Cleștele se folosește doar pentru a scurtă tipsurile, adică unghiile artificiale. Cleștele poate să deterioreze unghiile, provocând zgârieturi și exfoliere timpurie.