• PRO TV
  • (P) Lista completă a străzilor din București unde se ridică mașinile parcate neregulamentar

(P) Lista completă a străzilor din București unde se ridică mașinile parcate neregulamentar

(P) Lista completă a străzilor din București unde se ridică mașinile parcate neregulamentar

Începând de anul acesta, șoferii care parchează neregulamentar pot avea parte de o surpriză neplăcută și scumpă.

Primăria Generală a Municipiului București a hotărât să ridice mașinile care sunt parcate ilegal de pe arterele pe care circulă mijloacele de transport în comun. 
 

Lista „neagră” a străzilor

350 de nume de străzi, șosele și bulevarde se află pe lista străzilor din Capitală de unde se ridică mașinile care nu respectă regulile de parcare pe străzile publice. Parcul auto al Poliției Locale are suficiente platforme pentru a susține acest demers de fluidizare și curățare al traficului, care se va desfășura în toate sectoarele Bucureștiului.

În sectorul 1, considerat cel mai aglomerat sector al Capitalei, se ridică mașini de pe toate străzile, printre care și de pe cunoscutele artere precum Aviatorilor, Banu Manta, Bulevardul Bucureștii Noi, Calea Griviței, Ion Mihalache, Calea Victoriei și Piața Victoriei, Piața Romană, Șoseaua Pipera sau Piața Presei.

Pentru sectorul 2 sunt vizate în special Șoseaua Ștefan cel Mare, Calea Moșilor, Șoseaua Pantelimon, Colentina, Mihai Bravu sau Fundeni.

Șoferii din sectorul 3 trebuie să fie foarte atenți mai ales în zonele importante precum Calea Călărași, Dristor, Calea Vitan, Splaiul Unirii sau Bulevardul Nicolae Grigorescu.

În sectorul 4 se ridică mașini de pe Șoseaua Giurgiului sau Viilor, de pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu și nu numai.

În sectorul 5 sunt vizate în special arterele mari, precum Cotroceni, Șoseaua Alexandriei, Calea Rahovei sau Piața Eroilor.

În cazul în care mergi la cumpărături în sectorul 6, ai mare grijă unde parchezi mașina, mai ales pe Bulevardul Iuliu Maniu, Bulevardul Timișoara, Calea Plevnei sau Valea Cascadelor.

 

Ce înseamnă parcare neregulamentară

Prin parcare neregulamentară se înțelege orice staționare voluntară acolo unde este interzis acest lucru prin reglementări ale legii sau prin semne de circulație.

Dacă ai parcat pe trotuar și nu aveai semn care să indice acest lucru sau dacă nu ai lăsat spațiu de trecere pentru pietoni de cel puțin 1 m;

Dacă ai parcat într-un tunel, în pantă sau în rampă;

Dacă ai blocat căi de acces în parcări subterane, curți sau clădiri;

Dacă ai parcat pe un drum public ce are o lățime mai mică de 6 m;

Dacă ai blocat orice mijloc de transport în comun;

Dacă ai parcat în stațiile mijloacelor de transport în comun.

 

Cât costă ridicarea neregulamentară?

Mașinile ridicate de către Poliția Locală vor putea fi recuperate din parcurile auto aflate în sectorul 4, pe Bulevardul Metalurgiei 69-71 sau din sectorul 6, din Bulevardul Timișoarei 110. Recuperarea unei mașini ridicată pentru parcare neregulamentară obligă șoferul să scoată din portofel, pe lângă amenda propriu-zisă:

pentru mașinile ce au până în 5 tone: taxa de ridicare 200 de lei și taxa de transport 150 de lei

pentru mașinile ce depășesc 5 tone: taxa de ridicare 270 de lei și taxa de transport 200 de lei

În plus, în cazul în care șoferul nu ajunge să recupereze mașina în aceeași zi, va plăti o taxă pentru depozitare care este 150 de lei pe zi.

 

Mașinile abandonate

Mașinile parcate neregulamentar nu sunt singurele care sunt vizate de Poliția Locală. Autoritățile au în vizor și curățarea străzilor și eliberarea locurilor de parcare ocupate cu mașinile abandonate. Sunt considerate abandonate mașinile care staționează pe domeniul public cel puțin un an. Procesul în acest caz este ceva mai complicat:

În primă fază se lasă pe caroserie o somație prin care se cere ridicarea autoturismului în termen de 10 zile

După aceste 10 zile, mașina este inventariată, expertizată și transportată în parcul auto special creat pentru astfel de situații.

Se încearcă identificarea proprietarului.

În cazul în care proprietarul este identificat și acesta vine să își revendice mașina, după ce achită toate datoriile la stat poate ridica mașina.

Dacă proprietarul nu este de găsit sau nu se prezintă, după alți câțiva pași administrativi ce implică somații, termene și constatări, vehicului este predat unei unități de colectare și valorificare a deșeurilor.

 

Mai există și situații deosebite, în care nu ai parcat neregulamentar și nici nu ai abandonat autoturismul, ci acesta nu mai pornește din cauza unei defecțiuni. Pentru a nu te trezi în niciuna dintre situațiile prezentate anterior, una dintre variante este să suni la o firmă de tractări pentru a-ti duce mașina la cel mai apropiat service auto.

Mai departe, în funcție de problema identificată de mecanici, poți începe demersurile pentru repararea ei. De exemplu, pe site-ul dezmembrarisipieseauto.ro găsești toate tipurile de piese auto ieftine din dezmembrări pentru Dacia Logan.

Chiar dacă uneori poate părea ca fiind o misiune imposibilă, pentru a-ți găsi mașina acolo unde ai parcat-o și pentru a nu atenta la bugetul lunar cu o cheltuială neprevăzută, cel mai bine este să te asiguri că parchezi într-un loc regulamentar. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni