De cele mai multe ori, sistemul imunitar își face treaba foarte bine și reușește să te protejeze de orice pericol din exterior, indiferent că este vorba de o simplă afecțiune sau de o gripă puternică.
Nu toate sistemele imunitare au capacitatea de a face acest lucru, motiv pentru care ar trebui să apelezi la câteva trucuri pentru a spori nivelul imunității organismului tău.
Astfel, dacă ai întotdeauna parte de răceli în cele mai neprevăzute momente sau prinzi orice virus gripal, ar trebui să ai mai multă grijă de sănătatea sistemului tău imunitar.
Ți-am pregătit o serie de pași pe care să îi urmezi pentru a-ți consolida sistemul imunitar și pentru a duce o viață mai sănătoasă.
Consumul de fructe și legume te poate ajuta să ai un sistem imunitar mai sănătos datorită aportului de vitamine și nutrienți pe care le găsești în fructe și legume. În plus, acestea vor funcționa ca o barieră împotriva dăunătorilor din mediul exterior.
Aici intră o serie de acțiuni care îți pot afecta sistemul imunitar, printre care se numără și renunțarea la fumat, evitarea condițiilor de stres, consumul alcoolului cu responsabilitate.
Sportul este benefic pentru întregul organism, motiv pentru care ar trebui să fie una dintre activitățile tale zilnice. Este un mod ideal pentru a te relaxa și pentru a crește imunitatea organismului.
În cazul în care nu îți poți lua aportul de vitamine și minerale din alimentație, poți apela la un complex care să le cuprindă pe toate. De asemenea, curcumin 95 este unul dintre cele mai indicate complexe pentru creșterea imunității și pentru prevenirea senzațiilor de depresie și nervozitate.
Mierea este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru organismul uman, în special datorită complexului de vitamine și minerale pe care le conține. În plus, conține și o serie de aminoacizi ideali pentru buna funcționare a sistemului imunitar. O singură linguriță de miere pe zi îți poate fi de ajutor pentru imunitate, flora intestinală și pentru sănătatea generală a organismului.
Ceaiul este una dintre cele mai benefice băuturi pentru organism, mai ales că ajută la hidratarea acestuia în profunzime. Ceaiurile de mușețel, iasomie, soc, tei, muguri de pin, echinaceea, pot fi combinate cu o linguriță de lămâie și consumate la micul dejun. În acest fel vei putea susține consolidarea sistemului tău imunitar.
Soarele poate fi benefic pentru sănătatea organismului, însă doar dacă stai perioade scurte de timp. Vei vedea cum acesta poate susține nu doar sănătatea pielii, ci și a sistemului imunitar. Ne luam doza de vitamina D de la soare, iar aceasta este ideală pentru prevenirea virozelor respiratorii și a răcelilor obișnuite. Ai grijă la timpul petrecut la soare și reține că și 10 minute sunt de ajuns pentru un plus de vitamina D în organismul tău.
Organismul nu poate funcționa corespunzător de unul singur, mai ales în cazul în care ducem un stil de viață nesănătos. Trebuie să aducem un aport la consolidarea sistemului imunitar, mai ales în cazul în care acesta este deficitar. Există numeroase modalități pentru a face acest lucru, toate dintre ele naturale și fără prea multe eforturi.
Renunță la obiceiurile nesănătoase și adoptă treptat un stil de viață sănătos. Vei vedea că odată cu trecerea timpului te vei simți mai bine și vei avea mai multă poftă de viață. În plus, nu te vei mai confrunta atât de des cu răcelile sau virozele sezoniere. Ține cont de sfaturile de mai sus și vei vedea rezultatele cât mai curând.