• PRO TV
  • (P) Servicii de cafea si ceai potrivite pentru locatii HoReCa

(P) Servicii de cafea si ceai potrivite pentru locatii HoReCa

(P) Servicii de cafea si ceai potrivite pentru locatii HoReCa

Atunci cand vorbim despre servicii de cafea si ceai pentru HoReCa ne referim la servicii de calitate, care sa incante clientii prin ritualurile folosite, prin atentia la detalii si prin implicarea lor in a aduce aromele placute si un strop de relaxare celor ce se bucura de aceste bauturi. 

Insasi vesela folosita si celelalte aceesorii pot sa fie importante in crearea atmosferei potrivite pentru clienti. Magazine de produse HoReCa precum RoseHome iti ofera tot ceea ce este necesar pentru un local de acest tip, aici putand sa fie achizitionate boluri de zahar, cani de bauturi in diverse forme si marimi, ceainice, cesti si farfurii de cafea, etc. 

Ritualul servirii de cafea si ceai

In ceea ce priveste servirea ceaiului si a cafelei, clientii trebuie sa simta ca au parte de acest ritual incarcat de atentie si dedicatie. 

In cazul ceaiului, el poate sa fie rece sau cald in functie de context. Pentru ceaiul cald, temperatura este bine sa fie potrivita, zaharul alb, brun si indulcitorii sa fie la indemana clientului. Se poate oferi si miere sau alte substitute pentru zaharul obisnuit. Pe masa trebuie sa existe servet, lingurita si alte accesorii nelipsite din orice ceainarie care are grija de clienti. Astfel ca un ceai poate sa fie acompaniat de biscuiti sau alte mici prajituri, de obicei cu o consistenta mai tare. De asemenea se serveste cu tot cu frunze si clientii sunt intrebati daca il doresc usor aromat sau mai tare. Se fac si recomandari.

Pentru cafea este necesar un bol special cu lapte (care poate sa fie pus la dispozitia clientilor si in cazul celor ce doresc ceai). Se pune pe masa si oferta de indulcitori: zahar, zahar brun, zaharina sau inlocuitori, sirop de zahar, alte variante. Intotdeauna se serveste varianta de cafea calda de orice tip cu biscuite. Manerul canii trebuie sa fie indreptat spre mana dreapta a clientului, iar lingurita spre coltul dreapta.

Intretinerea ceainicelor si canilor

Orice local are nevoie de ceainice pentru HoReCa si de cani care compun imaginea potrivita pentru clienti. Canile de cafea de la RoseHome sunt din portelan si au mai multe forme si marimi, potrivite pentru diversele variante de produse distribuite de cafeneau sau ceainaria respectiva. Ele sunt disponibile in mai multe culori, de la cele vesele precum cele galbene, pana la cele mai sobre si elegante precum cele negre sau gri. 

Intretinerea lor presupune atentie si metode specifice de curatare. Variantele tipice sunt cele cu bicarbonat de sodiu si apa fiarta sau cu otet. Dupa ce sunt lasate la inmuiat se spala cu o carpa sau cu o perie fina si se clatesc. Se pune accentul si pe manere, care uneori se pot murdari sau pata.

Ce contine un set servicii de cafea si ceai pentru HoReCa?

Pentru a avea tot ceea ce este necesar in servirea ceaiului este nevoie de:

  • Ceasca
  • Bol
  • Lingura 
  • Strecuratori
  • Ceainic
  • Recipient lapte
  • Pentru cafea:
  • Ceasca
  • Farfurie
  • Lingurita
  • Recipient lapte

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni