• PRO TV
  • (P) 5 rețete de paste pe care trebuie să le încerci

(P) 5 rețete de paste pe care trebuie să le încerci

(P) 5 rețete de paste pe care trebuie să le încerci

Când vine vorba de paste, Italia are rețete de neegalat, fără îndoială. Italieni sunt cei mai mari producători și consumatori de paste din lume.

Mai exact, un italian consumă aproximativ 25 de kilograme de paste în fiecare an.  

Cu peste 300 de forme diferite - de la cele mai obișnuite, cum ar fi spaghete și rigatoni, la soiurile regionale - și un număr practic nesfârșit de combinații posibile de ingrediente pentru a crea sosuri simple sau elaborate, pastele nu sunt niciodată un preparat plictisitor. 

Dacă iubești pastele și le incluzi în meniul tău destul de des, rețetele de mai jos sigur vor fi pe placul tău. Însă, pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor, cel mai bine este să folosești produse de calitate.

Printre cele mai căutate sortimente sunt vestitele paste La Molisana. Fabricate din grâu dur, cu apă de izvor, produsele La Molisana sunt 100% italienești. Se realizează prin tehnica din trefilare în bronz, care le face mai abrazive, ceea ce înseamnă că vor reține mult mai bine sosul. Din 1912, La Molisana este furnizorul de paste de calitate premium a familiilor din Italia. Acum, aceste produse se găsesc și în România, pe rafturile marilor magazine și online, pe parmashop.ro. Pe lângă toate acestea, pastele La Molisana au un conținut ridicat de proteină (14.5%), fiind excelente atât pentru menținerea sănătății adulților, cât și pentru dezvoltarea celor mici.

Așadar, dat faptul că știi ce paste să alegi, nu-ți mai rămâne decât să găsești o rețetă delicioasă. Iată mai jos câteva sugestii:


 

1. Spaghete cu usturoi, ulei de măsline și ardei iute

Aceasta este o rețetă clasică de paste, dar dacă folosești o cantitate generoasă de ulei de măsline extravirgin de înaltă calitate, poți obține un deliciu pentru papilele gustative.

Secretul este să călești usturoiul, aproximativ un minut, până când devine ușor maroniu. Peste el adaugă cantitatea dorită de chilli, iar apoi pastele. Nu uita să condimentezi preparatul cu sare și piper și să adaugi pătrunjel proaspăt.

Spaghetele cu usturoi, ulei de măsline și ardei iute se prepară în maximum 20 de minute, așa că ele sunt potrivite pentru momentele în care vrei să mănânci ceva delicios, ușor, care nu necesită mult timp de gătire.

2. Spaghete cu sos de roșii

Dacă vei întreba un maestru bucătar italian care este rețeta cea mai bună pentru a evalua abilitățile unui bucătar, acesta îți va spune spune: spaghetti al pomodoro (spaghete cu sos de roșii). Secretul constă în folosirea roșiilor coapte la soare, proaspete și gustoase, ori utilizarea roșiilor decojite,  usturoi și frunze de busuioc proaspăt, pentru a da o aromă aparte.

Dacă alegi să faci acest preparat, recomandat este să nu clătești spaghetele în apă rece, după fierbere, ci să le adaugi direct peste sosul de roșii.

3. Paste cu sos Pesto 

Ce spui de o porție de paste cu sos verde? Nu trebuie să îți faci griji, culoarea sosului este naturală și provine din amestecul cremos din frunze proaspete de busuioc (sos Pesto), usturoi, sare, nuci de pin, brânză Pecorino, parmezan ras și ulei de măsline extra virgin.

O versiune locală include, de asemenea, cartofi și fasole verde, însă, indiferent dacă alegi să incluzi aceste ingrediente sau nu, preparatul este un deliciu.

4. Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca este o altă rețetă delicioasă, care nu necesită mult timp de gătire, ea fiind foarte populară în Napoli și Italia de Sud, mai ales în timpul verii, când roșiile sunt uimitor de gustoase.

Practic, ea este o versiune mai aromată a rețetei paste al pomodoro – și include capere, oregano și delicioasele măsline negre Gaeta, care conferă preparatului gustul său unic, savuros.

Unele variante mai moderne includ hamsii și ardei iute.

5. Amatriciana

Dacă roșiile sunt ingrediente esențiale în Napoli și sudul Italiei, brânza Pecorino și guanciale (preparat din gușă de porc și condimente) sunt nelipsite din bucătăriile din Roma.

Pornind de la aceste două ingrediente foarte gustoase, s-au născut o serie de rețete delicioase de paste.

Una dintre acestea este Amatriciana, iar denumirea sa face referire la satul de munte din Amatrice, unde se prepară cel mai delicios sortiment de guanciale.

Pentru Amatriciana ai nevoie de sos de roșii, bucăți mici de guanciale și brânză Pecorino. Poți opta atât pentru pastele lungi (fetuccine, linguine, cât și pentru cele scurte, precum lumache sau penne).

Pentru un gust autentic, nu utiliza pentru această rețetă usturoi sau ceapă.

Pastele sunt preferatele multora dintre noi. Fie că alegi să le asortezi cu un sos de roșii, cu unul Pesto, ori nu te saturi de Carbonara, pentru a obține un preparat delicios secretul este să folosești paste de calitate. În plus, nu ezita să încerci și rețete noi. Dat faptul că există numeroase tipuri de paste și de rețete, este imposibil să te saturi de ele.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni