ß
Sennheiser și Audio Technica sunt două dintre cele mai mari companii care produc căști și echipamente de sunet.
În căutarea unor căști de calitate superioară, cu siguranță vei intra în contact cu ambele mărci. Dacă nu ești specialist în domeniu și ești interesat doar de acuratețea și calitatea sunetului din căști, vei avea nevoie de un ghid pentru a te orienta prin mulțimea de produse din piața audio.
Rivalitatea dintre compania japoneză și cea germană este, ca în cazul altor competiții istorice din industria mondială, în beneficiul cumpărătorilor, care primesc produse de înaltă calitate.
Audio Technica și Sennheiser își dispută periodic primul loc în clasamentele de profil și fiecare produs lansat poartă amprenta brandului pe care îl reprezintă. Din fericire, ai de ales dintr-o gamă de 175 de modele de căști wireless și bluetooth, potrivite pentru orice gust în materie de muzică sau gaming. Ambele companii sunt apropiate ca valoare, adevărata comparație se face între două modele din aceeași gamă. În cele ce urmează îți prezentăm o comparație între modele apropiate ale acestor producători, din aceeași categorie.
Atât Sennheiser, cât și Audio Technica au acordat mai multă atenție căștilor peste urechi, cucerind acest segment din piață. Cele două modele noise-cancelling fac parte din aproximativ aceeași categorie de preț, au aceleași materiale și formă similară. Din punct de vedere al anulării zgomotului, HD 4.50 BTNC sunt mai ergonomice și implicit izolează mai bine fonic, însă diferențele sunt greu de perceput față de ATH-ANC700BT.
Conexiunea Bluetooth este excepțională, iar autonomia bateriei este de până la 25 de ore în ambele cazuri. Având și prețuri apropiate, departajarea se face întru totul în materie de gusturi. Pentru o izolare mai bună a zgomotului de fond, alege Senssheiser. Pentru un sunet mai clar chiar și în detalii, Audio Technica îți vor părea mai atrăgătoare.
După ce s-au consacrat pe piață cu ajutorul căștilor peste urechi, Sennheiser și Audio Technica au investit și în segmentul dedicat produselor in ear. Momentum True Wireless au un design premium, sunt elegante și se potrivesc ergonomic perfect cu ajutorul a trei dimensiuni diferite ale eartipsurilor. O interfață tactilă intuitivă te ajută să controlezi muzica, să vorbești la telefon sau să accesezi asistentul vocal. Zgomotul din exterior este anihilat de un sistem de anulare activă. Odată activat modul ambiental, poți asculta și sunete din afară, pentru a nu fi total deconectat de lumea din jur.
Cu ajutorul aplicației Sennheiser Smart Control, disponibilă gratis pentru iOS și Android, poți configura și controla căștile după cele mai diverse gusturi în materie de muzică. Autonomia de 4 ore și timpul de încărcare de aproximativ 1.5 ore într-o carcasă compactă aflată mereu la îndemână înseamnă o zi întreagă de utilizare fără probleme. ATH-CKR7W este modelul cu care japonezii de la Audio Technica încearcă să urce tehnologia True Wireless la un nivel superior.
Autonomia de 6 ore de utilizare poate fi prelungită cu 9 ore suplimentare oferite de carcasa compactă de încărcare. Aplicația dedicată Audio Techinca Connect te ajută să controlezi ușor muzica și apelurile telefonice. Per total, performanțele celor două produse concurente sunt sensibil egale, în timp ce prețul lui ATH-CKR7W este sub Momentum True Wireless. Ca de obicei, Audio Technica atrage mai mult fanii pop și hip-hop datorită basului underground și înaltelor de cristal. Dacă ai toate genurile muzicale în podcast și vrei să obții detalii fine din fiecare melodie, vei rămâne fidel Sennheiser.
În general, Audio Technica este cu o treaptă mai jos decât Sennheiser din punct de vedere al prețurilor. Așadar, pentru variante de buget, compania japoneză este preferabilă. În variantele de top, însă, chiar dacă sunt apropiate la preț, Sennheiser câștigă. Comparația trebuie făcută între două modele din aceeași clasă, iar alegerea este doar o chestiune de gust.